Skip to main content

Koren van de Grote Kerk Apeldoorn

Het Grote Kerk Koor

Het kerkkoor is 1937 opgericht als Jeugddienstkoor. Het werd in 1949 voortgezet als Hervormd Kerkkoor. In 2007 is het koor een fusie aangegaan met de Chr. Gemengde zangvereniging Looft den Heer en daaruit is Het Grote Kerk Koor Apeldoorn voortgekomen. 
In het verleden heeft het koor wel meer dan 100 leden gehad, maar door de corona-periode en omdat het aantal kerkbezoekers de afgelopen is teruglopen telt het koor momenteel 46 leden.

Met heel veel enthousiasme komen de leden iedere woensdagavond van 19.45 tot 21.45 u onder leiding van hun dirigent Johan Bredewout naar gebouw Irene voor het repeteren van liederen. Het koor verleent regelmatig medewerkingen aan kerkdiensten in en om Apeldoorn.

Of je nu bij een kerk hoort of niet, iedereen die van zingen houdt is van harte welkom! 
Voor meer informatie over het koor of medewerkingen kan er contact worden opgenomen met:

Henriëtte van Twist-Euser, secretaris, tel. 06 10501339 – e.: htwisteus@hotmail.com

Het Koor repeteert elke woensdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in gebouw Irene ( m.u.v. de zomermaanden) en is altijd op zoek naar goede zangstemmen om de gelederen te versterken. Meer informatie vindt u op www.hetgrotekerkkoor-apeldoorn.nl 

looft den heer


Projectkoor

Het Projectkoor zingt tijdens vieringen in de Grote Kerk. Het koor heeft een liturgische functie en is bedoeld om de gemeentezang te versterken en om nieuwe of nog onbekende kerkmuziek onder de aandacht van de gemeente te brengen.

Koorleden kunnen op projectbasis meedoen. Naast een aantal vieringen per jaar zijn er 2 grote projecten. Op de 4e adventzondag wordt de inmiddels traditionele Lessons and Carols viering gehouden. Ook heeft het projectkoor een vaste rol tijdens de vespers in de Stille Week.

Houd je van zingen? Kom gerust een keertje meekijken en meezingen.

Repetities op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 in de kleine zaal in gebouw Irene, o.l.v. Helga van Cooten. Voor informatie, bel  055 5214913 of mail: helgavancooten@gmail.com