Adres: Loolaan 16, 7315 AB Apeldoorn
Info over Parkeren

Elke zondag om 10.00 uur kunt u een eredienst bijwonen

In de zomermaanden is de Grote Kerk ook open voor ieder die het gebouw wil bekijken of even rustig wil zitten en tijd voor zichzelf wil hebben.

Van 27 juni t/m 12 september 2020 is de kerk geopend voor bezoek.
We ontvangen u graag op de zaterdagen tussen 11.00-16.00 uur en op de zondagen tussen 11.30-16.00 uur. In de zomermaanden is er een Muziekpodium, van 14.00 tot 16.00 uur. 

Het is de moeite waard om ons imposante bouwwerk aan de Loolaan met haar rijke historie tijdens de openingstijden in de zomermaanden te bezoeken. Gastdames en -heren zijn aanwezig voor een gesprek, uitleg etc. Er zijn folders met informatie over de historie van het gebouw en het orgel. Voor kinderen is er een heuse kinderspeurtocht en zijn er kleurplaten. In een klein museum achter het orgel en in de Wilhelminakapel vindt u meer informatie over de geschiedenis van de kerk, een rijksmonument. Van harte welkom.

De Grote Kerk van Apeldoorn heeft historische banden met Paleis het Loo en heeft een zichtbaar rijk, Koninklijk verleden. Bijzonder is ook het Bätz-Witte orgel. Op deze website is elders meer informatie te vinden over het Kerkgebouw en de Geschiedenis van de Grote Kerk. De Kerk heeft een wisselende kunst expositie. Onder Kunst in de Kerk vindt u hierover meer informatie.

Verder in de Grote Kerk:

-Elke zondag om 10.00 uur eredienst
-Iedere maand een Bach Cantatedienst
-Iedere maand een Dienst met Belangstellenden

Zie verder de kerkelijke agenda of de concert agenda voor meer informatie. In deze Concertagenda vindt u ook de Orgelconcerten.