Maandag 12 april hebben we onze nieuwe exposanten met hun werk mogen verwelkomen in de kerk en in gebouw Irene.


01 Bert Loman MMB081902 Tranen MIB2491 BWIn de kerk:

Met ruim 30.000 bolletjes papierpulp, gemaakt in een eikelnopje, maakte Bert Loman zestien objecten voor de expositie ‘75 +1 jaar Vrijheid’.

Twaalf objecten hiervan verwijzen onder andere naar de bevrijding van Apeldoorn, naar de moed van soldaten en verzetsmensen, naar het leed van miljoenen slachtoffers in het algemeen en die van het Joodse volk in het bijzonder.
Bovenal verwijzen de objecten naar de kostbaarheid en vreugde die werkelijke vrijheid schenkt: te mogen leven in een vrij land, met ruimte voor verschil, een land waar iedereen zichzelf mag zijn. Samen vormen ze ‘Monument van de bevrijding’.

Het werk 'De Tranen van Apeldoorn', dat hier op de pagina getoond wordt, verbeeldt:
‘Het Apeldoornsche Bosch’, een Joodse psychiatrische inrichting, wordt in 1943 door de nazi’s ontruimd. Bijna twaalfhonderd patiënten en vijftig personeelsleden worden naar Auschwitz gedeporteerd. Velen zijn bij aankomst bijna direct omgebracht. Apeldoorn huilt.

Aangezien we nog niet weten of en wanneer deze expositie te bezoeken is, zijn hier op de website foto’s van de kunst te zien en informatie te lezen. Hopelijk komt er nog een mogelijkheid ‘live’ te gaan kijken voor 12 mei!

De bevrijdingsexposie 75+1 van Bert Loman samen met foto’s en filmmateriaal van de Vereniging Oud Apeldoorn.
Een aantal van de foto's van de Vereniging Oude Apeldoorn is te zien op deze website.

In gebouw Irene:

schilderij DB schaal duiven magnolia 2 1Werk van Annie Elissen uit Brummen.

Als kind en puber altijd aan het tekenen, is Annie diverse cursussen gaan volgen toen ze zelf twee kleine kinderen had. Zo zat zij vaak tot in de kleine uurtjes te schilderen. Zij zegt vaak “net als in andere beroepen moet je ook als kunstenaar, gewoon meters maken”. Met andere woorden dus heel veel schilderen en gewoon doen!

De laatste tijd werkt zij hoofdzakelijk met acryl na o.a. veel met aquarel, oost-indische inkt, soft pastel te hebben gewerkt. Ook schuwt zij de porselein- en glasverf niet, van iets oud iets nieuws maken. Daarnaast gaat zij ook de uitdaging aan van het beschilderen van objecten en lampenkappen.

Zij is veelal bekend van haar koeien- en de kippenschilderijen. Nu verrast zij menig bezoeker met haar kunstwerken door iedere keer met andere thema’s te werken. 

Op deze website is haar expositie te zien, met o.a. stillevens met Delfts Blauw verlevendigd met dieren.

Website: www.annie.elissen.com of kom naar Brummen.

Haar atelier is op afspraak open:
Zegerijstraat 7 a, te vinden in het oude centrum van Brummen. of 06-50880639.

 

Bekijk de expositie online:

Espositie Bert Loman  
Expositie Annie Elissen  
Foto's Vereniging Oud Apeldoorn  

 

Janneke van Strien / Tine Verhoeks 06 30255804