NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Kerkdienst 10:00 uur

Kerkdienst 10:00 uur

  • Live op Youtube te volgen
  •  
  • Kijk een dienst terug

Kijk hier

Kunst onder de Toren

Kunst onder de Toren

 
  • In de Grote Kerk: Marieke Jellema
  • In gebouw Irene: Martine Venis
  •  

Kijk hier

Exposities in de Grote Kerk zijn na de zondagse viering tussen ongeveer 11.15 tot 12.00 uur te bekijken. Daarnaast tijdens evenementen en concerten.
Exposities in Gebouw Irene zijn alleen te bekijken door huurders van Gebouw Irene.
 
TUSSENRUIMTE
Marieke Jellema
 
Expositie in de Grote Kerk

 

MJIMG 3144MJlege middenMarieke Jellema. zegt daarover: ‘De Grote Kerk van Apeldoorn is een plek om stil te staan. Een fysieke en mentale ruimte tussen dagelijkse gebeurtenissen, hemel en aarde. De expositie is een serie waarbij ieder werk een verkenning is van het begrip Tussenruimte. De invalshoeken zijn zowel fysiek, mentaal als relationeel. De beeldtaal is abstract en biedt gelegenheid tot reflectie. De vraag is: wat gebeurt er?’

Marieke Jellema is beeldend kunstenaar en afgestudeerd aan de KunstAcademie Friesland. In het dagelijks leven is ze werkzaam als voorzitter van NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Daarnaast heeft ze een eigen beroepspraktijk voor coaching en advies en vervult ze toezichthoudende rollen, o.a. bij The Leprosy Mission England & Wales.

In mijn werk en kunstenaarschap laat ik me leiden door zingeving en betekenis. Door kunst te maken die vragen op roept, wil ik mensen gelegenheid bieden om zelf naar antwoorden op zoek te gaan.

Meer informatie over de werken vindt u op het informatieblad in de kerk en op www.mariekejellema.nl Voor contact kunt u mailen naar

 
 

Expositie in Gebouw Irene:  Cursistenexpositie Martines Fine Art

Annemarie van Zijl 2Kelly BekebredeCorry Burger

In gebouw Irene hangt werk van de volgende personen:

Inge Bresser, Tamara Mercuur, Annemarie van Zijl, Mario Balk, Kelly Bekebrede, Corry Burger, Machteld Moerman, Willeke Buitenhuis en een aanvulling van Martine Venis.
Zij hebben een keuze uit hun werk gemaakt voor deze expositie.

Martine Venis: “Heel trots ben ik op mijn cursisten! Ze maken allemaal zulke leuke tekeningen en schilderijen! En dan nu hun eerste expositie, daar kun je toch alleen maar blij van worden!

De meeste cursisten komen de eerste les wat gespannen binnen. Meestal hebben ze nog nooit getekend of geschilderd. Ze zullen wel denken.. kan ik dat wel?’ of is dat ook voor mij weggelegd?. Met het zweet op de handpalmen gaan ze van start…Maar die spanning duurt niet lang, want stapje voor stapje wordt alles aangeleerd. Geen stress, het komt altijd goed! En dan is het gewoon genieten, elkaar inspireren, helpen en ervaringen delen.”

Meer info over de les of over een tekening? www.martinesfineart.com of 0648416646