In de Grote Kerk

Er is nieuw werk te bewonderen in de kerk; let er eens op wanneer u een Kerkdienst bijwoont.

Richard Mijnten heeft ontelbaar veel stippen gezet die resulteerden in grote doeken. Hij toont ze voor het eerst in de Grote Kerk. Echt werk om ook eens van dichtbij te bekijken!

Richard Mijnten Punt in kunst schilderijen

In Gebouw Irene

In gebouw Irene hebben we het werk van John Meijwes vrijdag 15 oktober mogen ophangen. Misschien heeft u het al kunnen bekijken na de kerkdienst van zondag 17 oktober tijdens het koffiedrinken. Tot 1 december kunt u van zijn kleurrijke werk genieten; door de aangescherpte Corona maatregelen is dit alleen mogelijk voor huurders van Gebouw Irene.

john2 john1

 

De kunstenaars stellen zichzelf hierbij aan u voor. 

Richard Mijnten

richardIk ben een creatieveling die zijn passie vindt in het maken van beelden en verhalen.  Als kind was ik altijd al in de weer met potlood en pen. Vaak was ik aan het tekenen of schreef ik verhalen. Later kwam daar de fotocamera bij, destijds nog analoog.

In 2012 heb ik de basisopleiding fotografie gedaan bij de Fotovakschool in Apeldoorn, gevolgd door de vakopleiding in 2015-2017. Binnen de fotografie richt ik mij voornamelijk op het vertellen van verhalen, de portretfotografie en het maken van fineart. Met een grote dosis creativiteit en een goed ontwikkeld gevoel voor compositie en kleurgebruik streef ik altijd naar het maken van beelden die je raken.

In de afgelopen jaren heb ik om gezondheidsredenen lange tijd niet kunnen fotograferen. Het was in die periode dat ik gefascineerd raakte door de wijze waarop aboriginals hun kunst maken. Hierdoor heb ik mijn vizier verschoven naar het maken van beeld met verf. Het stipwerk speelt hierin een centrale rol. Dotart geeft mij de tools om verhalen te vertellen en een gevoel weer te geven, waarbij het schilderen zelf iets meditatiefs heeft. De inspiratie haal ik uit waarneming om mij heen, maar vaker nog uit de naar binnen gerichte waarneming. Het beeld dient zich in de basis meestal vanzelf aan. Eenmaal bezig ontstaat de verdere invulling dan vanzelf. Vaak zijn het pas de laatste stippen die het uiteindelijke beeld kloppend en tot een geheel maken. Naast het stipwerk en de fotografie blijf ik mezelf prikkelen om andere manieren en technieken te ontdekken en te gebruiken om beelden te maken en verhalen te vertellen. Dit vind je terug in mijn monoprints en mixed media werk.

John Meijwes 

johnmIk schilder werken, geïnspireerd door de kleurrijkheid van de schepping en haar Schepper.

In mijn jonge jaren ben ik vooral beïnvloed door de schilders van het kunstenaarscollectief “De Ploeg”, zoals Johan Dijkstra, Hendrik Werkman en Jan Alting, die de naam van het collectief bedacht. Er was in die tijd in Groningen nog veel te ontginnen vonden zij.

Later speelden de lessen van mijn leermeester Arent Ronda, fauvist en impressionist, een grote rol in mijn ontwikkeling als schilder. Hij was medeoprichter van de “Drentse schilders” en “Het Drents Schildersgenootschap”.

Ik ben geïnspireerd door Bijbelse verhalen en/of landschappen, heb deze ik in mijn hoofd opgeslagen en geef die weer in mijn kleuren en composities.

Verwacht niet van mij dat ik met schietlood en waterpas mijn werken vorm geef. Probeer te dwalen in mijn schilderijen en te voelen wat ik probeer over te brengen. Ieder werk heeft een verhaal, vraag maar…

Na een viertal exposities in het Noorden, Drenthe en Friesland, waar ik een of meerdere schilderijen heb mogen tentoonstellen, is dit mijn derde expositie in Apeldoorn. Ik bedank de Kunstcommissie van de Grote Kerk voor deze gelegenheid.

P.S. En veel dank aan de lijstenmakers, Hans van Dalen in Meppel en de mensen van Kraam 90 in de Beemte.

Mijn e-mailadres:

 

Namens de Kunstcommissie

Janneke van Strien / Tine Verhoeks 06 30255804