Grote Kerk Apeldoorn

NIEUWS UIT DE GROTE KERK

 GIFTEN

Giften voor de WIJKKAS van de Grote Kerk kunt u overmaken naar:

NL28 INGB 0000 417780 ten name van WIJKKAS PROT GEM GROTE KERK

 

 

 Logo GK klein               COLLECTES                   Foto Tetzel

 

Hoe kunt u het beste meedoen aan de kerkelijke collecte?

Traditioneel zijn er aan het einde van de dienst collectes. Wat is de beste manier om te offeren? Dit zijn de laatste inzichten. Elke vorm van offeren heeft voor- en nadelen. Deze zijn bij elke variant hieronder vermeld.

  1. de APPostel App.

U kunt de app downloaden via de Google-Play-Store of de Apple-store. Vervolgens kiest u de Protestantse Gemeente Apeldoorn en maakt u een account aan (mailadres en wachtwoord). APPostel is gereed om deel te nemen aan de collecten ook van de Grote Kerk. U kunt afrekenen bij voorkeur via het aan te maken betaaltegoed of via iDeal.

Voordelen: U kunt eenvoudig de hoogte van uw gift bepalen. Zeer goedkope en gemakkelijke verwerking voor Kerkelijk Bureau. Impulsbetalingen mogelijk. Fiscaal aftrekbaar.
Nadelen: De eerste keer (incl. registreren) kost enige tijd. Maar: daarna gemakkelijker.

  1. Overmaken via giftenformulier en iDEAL.

Scan de QR code met uw smartphone camera (NIET met uw bank-app). Kies voor browse website. U wordt dan automatisch doorgeleid naar SKGcollect. Vul het giftenformulier in, u komt vanzelf bij IDEAL. De meeste vragen hoeft u niet in te vullen. Via de PC en laptop kunt u via deze link ook gebruikmaken van het giftenformulier.

Link naar skg

Voordelen: Voordelen zijn identiek aan de Appostel App. Best wel eenvoudig. Ook hier kunt u betalen via het betaaltegoed of via iDeal.
Nadelen: Het kost wel wat handelingen.

  1. Overmaken per bank.

U maakt gewoon uw bijdrage over naar rekening NL87INGB 0008 8540 69. Dit nummer is er alléén voor collectes. Wij verdelen uw bijdrage tussen diaconie/kerk/wijkkas volgens de wonderlijke traditionele verdeling 42/31/27. 

Voordelen: Eenvoudige verwerking voor u. Eventueel fiscaal aftrekbaar. Impulsbetalingen mogelijk.
Nadelen: Geen verdeling aan te geven voor diaconie/kerk/wijkkas. Veel extra werk achteraf voor uw penningmeester en het Kerkelijk Bureau.

  1. De traditionele papieren collectebonnen.

Te bestellen bij het Kerkelijk Bureau. Via deze link kunt u aangeven welke collectebonnen u wilt en deze direct bestellen en betalen via ideal. De collectebonnen ontvangt u dan met de post.

Voordelen: Geen zorgen over contant geld. Veilig. Eventueel fiscaal aftrekbaar.
Nadelen: Kost wel wat vrijwilligerstijd in verband met tellen. Grotere impulsgiften lastig.

  1. Contant geld in de collectezak.

Voordelen: Grotere impulsgiften zijn soms mogelijk.
Nadelen: Zorg voor aanwezigheid contant geld in uw portemonnee. Onveilig in verband met diefstal en overdracht corona. Zeer dure en arbeidsintensieve verwerking, zowel in de kerk, Kerkelijk Bureau als bank. Nooit fiscaal aftrekbaar. Pfff, wat een gedoe.

 

 

 LET OP: WIJZIGINGEN. LEES EERST GOED BOVENSTAANDE INSTRUCTIES