Skip to main content

Pastorale hulp Noord-West

Pastoraal werker(s)

In het kader van de samenwerking in Apeldoorn Noordwest hebben de Goede Herderkerk, de Jachtlaankerk en de Grote Kerk gezamenlijk een tweetal pastoraal medewerkers in dienst genomen. Deze medewerkers beginnen begin-half maart in hun functie. Tot de nieuwe medewerkers ingewerkt zijn, begin deze zomer, zal Ds. Lex Boot ook het aanspreekpunt zijn voor het pastoraat.

Gegevens:
Ds. Lex Boot. Mail: dslboot@gmail.com Telefoon: 06 51188840

Lex Boot heeft in principe de woensdagen voor ons, de Grote kerk, gereserveerd. Dus probeert u de contacten met hem op deze dag te plannen.

De nieuwe pastorale medewerkers stellen zich hieronder aan u voor:

Beste gemeenteleden van GHK, GK en JLK

Robin de JongLaat ik mij even aan jullie allemaal voorstellen: Mijn naam is Robin de Jong, vanaf 15 maart één van de nieuwe pastoraal werkers in alle drie de wijkgemeenten. Ik ben ten eerste ontzettend dankbaar dat ik als pastoraal werker bij jullie mag gaan werken. Niet alleen het kerkbestuur, kerkrentmeesters en predikanten hebben mij het vertrouwen gegeven, ook jullie als gemeenteleden geven mij het vertrouwen dat er voor mij een plek is bij jullie in de gemeente.

Ik ben geboren en getogen in Utrecht, waar ik ook woonachtig ben. Ik woon daar samen met mijn vrouw Roos, die docent beeldende kunst is. Roos en ik hebben drie lieve kinderen, Ben van 5 jaar, Wies van bijna 3 jaar en de jongste telg in de familie is Moos, een meisje van nu 4 weken oud.

Vader zijn is voor mij een prachtig avontuur wat ik voor geen goud had willen missen.

Ik ben in mijn jeugd niet opgegroeid met de kerk en het geloof, maar tijdens mijn puberteit begon mijn interesse ervoor te groeien. Ik besloot te starten met een opleiding in de theologie, en sindsdien heeft het mij niet meer los gelaten. Na mijn studie heb ik verschillende functies opgepakt in het kerkelijke en maatschappelijke veld. Ik ben diaconaal opbouwwerker geweest in Den Haag, buurtpastor in Utrecht en pastor-coördinator in het Stiltecentrum in winkelcentrum Hoog Catharijne.

In mijn werkende carrière heb ik een rijkdom en veelkleurigheid aan verhalen en mensen mogen ontmoeten. In al die mensen en verhalen ervaar ik steeds opnieuw de liefdevolle aanwezigheid van God, die heeft gezegd: ''in de minste en geringste onder jullie, daar ben ik aanwezig.''

Ik kijk er ontzettend naar uit om met jullie, met tijd en aandacht, kennis te gaan maken en dienstbaar te zijn in de gemeente.

Alle goeds en veel zegen aan jullie allen.

Robin de Jong

Even voorstellen:

Patricia Bakker

Op 1 maart begin ik als kerkelijk werker bij de Goede Herderkerk, Jachtlaankerk en Grote Kerk. Ik heb er veel zin in! Ik ben Patricia Bakker, 47 jaar oud en al dik 22 jaar heel gelukkig getrouwd met Arie. Drie dagen in de week woont Lotte bij ons, een vrolijke meid van zeven jaar.

We wonen in de binnenstad van Deventer, in een kleine gastvrije leefgemeenschap waar regelmatig mensen tijdelijk bij ons wonen en waar gasten regelmatig aanschuiven bij de maaltijd.

Ik studeer al een heel aantal jaren theologie aan de ETF in Leuven, heel interessant! Daarvoor heb ik Nederlandse les gegeven aan anderstaligen en ben communicatiemedewerker geweest bij een zendingsorganisatie, maar altijd vond ik de gesprekken over hoe het met de ander gaat veel toffer dan het werk zelf. En daarbij kwam mijn grote liefde voor de bijbel weer omhoog en daarom ben ik theologie gaan studeren. Naast mijn studie ben ik betrokken bij het oecumenische Klooster Nieuw Sion in Diepenveen en lid van de Koningskerk in Deventer. Ik praat met veel verschillende mensen over geloof en daardoor leer ik veel over God, denk ik. In elk geval helpt het mij om zelf te blijven reflecteren op mijn eigen overtuigingen.

Ik vind het tof om ontmoetingen te organiseren waar mensen contact met elkaar hebben en waar ze door de ander en door God weer opnieuw geïnspireerd worden.

Ik heb liefde voor de mensen en de natuur, ik luister graag naar wat iemand bezighoudt. Ik ben enthousiast, maar ook rustig en kalm; ik kan zomaar ergens inspringen, maar kijk ook wel graag eerst de kat uit de boom. Nou ja, we gaan elkaar nog leren kennen, ik zie ernaar uit om er voor jullie te zijn en om deel uit te maken van jullie gemeenschap!

Hartelijke groet,

Patricia Bakker