Skip to main content

Lectoren

De term lector houdt direct verband met het Latijnse woord ‘legere’. Dit betekent lezen. De lector is degene die leest uit de bijbel.

lector

De groep lectoren van de grote kerk bestaat momenteel uit twaalf mensen die afwisselend de schriftlezingen verzorgen tijdens de reguliere woorddiensten.

Coördinator:
Mevr. Elly van den Nieuwendijk

Dienst Collectanten

diaconie2

De collectanten zorgen ervoor dat op zondagmorgen de collecte goed verloopt. Per jaar wordt u hiervoor drie keer één maand ingeroosterd.

Info:
Hennie van Leeuwen
tel. 06 43427219
Contact diaconie@grotekerkapeldoorn.nl 

Eetproject

eetproject2

Het eetproject is inmiddels uitgegroeid tot een gebeuren dat niet meer weg te denken is uit ons kerkelijk leven.

Samen eten is gezelliger dan alleen. Er is tijd om elkaar te ontmoeten, voor een gesprek en voor het genieten van een heerlijke maaltijd aan gezellig gedekte tafels. Een goede gelegenheid voor het ontstaan van nieuwe vriendschappen.

De sfeer is goed en het eten lekker! Iedere alleengaande, jong en oud, is welkom.

Maar…. we hebben maximaal plaats voor 40 gasten. De maaltijd is ongeveer 1x in de maand, na de ochtendviering, in gebouw Irene.

Als u mee wilt eten dient u zich op te geven. Dat kan vanaf 14 dagen voor de maaltijd tot de woensdag voor het eten, dit ivm inkopen van het eten. Ook ligt er dan een inschrijflijst in de kerk.
De kosten bedragen € 7,-
 
Data eetproject in 2024:
 

5 mei 
9 juni
25 augustus
6 oktober
3 november
8 december 

Contactpersoon/ aanmelden bij:

Elly Soer, telefoonnummer: (055) 521 13 30, e-mail: elly.nitrauw@gmail.com 

Dienst Individuele hulpverlening

Individuele hulpverlening is financiële hulp of daadwerkelijke hulp, waarvan niemand iets hoeft te weten. Deze vorm van hulp wordt gegeven aan mensen die, ondanks allerlei regelingen van de overheid, toch tussen 'wal en schip vallen'.

De diaconie is er dus om de nood te verlichten of om te helpen zoeken naar een balans tussen inkomsten en uitgaven. Het kan om financiële hulp gaan of om daadwerkelijke hulp, bijvoorbeeld bij administratie, klusjes of het omgaan met diverse instanties.

De commissie 'Individuele hulpverlening' werkt onder de verantwoordelijkheid van de diaconie van de Grote Kerk Apeldoorn. De commissie kent een beperkt aantal leden, omdat wij geruisloos zonder veel ophef te maken hulp willen verlenen aan gemeenteleden die daar behoefte aan hebben. De privacy wordt hiermee zoveel mogelijk gewaarborgd.

individueel

 

Diaconale gemeenschap

Dit 'omzien naar elkaar' is een taak van de hele gemeente en niet alleen van diakenen en diaconaal medewerkers. We hebben dus ook uw ogen en oren nodig om te signaleren, want armoede en nood zitten vaak verstopt. Helpt u mee?

Uitgaan van eigen kracht en waarde van mensen

Diaconaat is geen eenrichtingsverkeer, maar gaan we uit van de eigen kracht en waarde van de mensen. Diaconaat mag mensen dus niet afhankelijk maken, maar beoogt dat mensen tot hun recht komen en (weer) sturing aan hun eigen leven geven. Diaconaat is dus tweerichtingsverkeer.

PR en communicatie

Logo GK kleinDe PR en communicatie wordt verzorgd door een aantal vrijwilligers:

- algemeen en primair aanspreekpunt PR:  Simone Weevers.    scriba@grotekerkapeldoorn.nl 
- grote PR projecten: Arjen Sietsma  arjensietsma59@gmail.com
- website: Henk Schutte hj.schutte@telfort.nl  of Ellis Luijt Ellis Luijt eluijt@consciousitadvies.nl

De nieuwsbrief van de Grote Kerk wordt een aantal keren per jaar via e-mail verzonden aan alle gemeenteleden die kenbaar hebben gemaakt deze nieuwsbrief te willen ontvangen.
De intentie is om de gemeente op de hoogte te houden van bijzondere zaken en speciale vieringen, optredens of activiteiten etc. die op het programma staan in onze wijkgemeente.

Wilt u de Nieuwsbrief ook ontvangen? Mail Arjen Sietsma of Henk Schutte, adres zie boven.