Van 10 oktober tot 28 november 2018 exposeert Ada van der Gaag in de Grote Kerk

Van 24 oktober tot 5 december 2018 exposeert An Compagne uit Eerbeek haar schilderijen in gebouw Irene

Beide exposities zijn te zien , elke zondag, na de viering van 11.15 tot 12.00 uur. 

 

ADA VAN DER GAAG

adagaag1adagaag2adagaag3Ada schildert thematisch. Hierbij wordt gebruik gemaakt van acrylverf en van gemengde technieken. Haar werk kan het beste omschreven worden als lyrisch/spiritueel en expressief/abstract.Het thema, waar Ada zich al jaren mee bezig houdt, is:" Poorten in al hun facetten". Niet realistisch, maar vervormd en geabstraheerd naar haar eigen beleving. Gebruik makend van een constructief lijnenspel en een warm kleurgebruik wordt een eigen sfeerbeeld gecreëerd. Zo ontstaat een alternatieve werkelijkheid met een diepere betekenis.De illusie van diepte wordt geschapen door lijn en kleur zodat men het gevoel krijgt in het schilderij gezogen te worden.Gebeurtenissen, maar ook emoties en gevoelens komen tot uitdrukking. Vooral in het abstracte werk komt dit tot uiting door levensfases en emoties van situaties in beeld te brengen.

Ada kreeg haar opleiding op de Vrije Academie in Nunspeet. Zij exposeert regelmatig en neemt deel aan kunstbeurzen door heel Nederland. Afbeeldingen van haar schilderijen staan in het boekje " Zeggenschap over jezelf terug". (verslag van SMPR 2005)

INFO:
Ada van der Gaag
Kapelmeestershoeve 308
7326 VG Apeldoorn

tel.: 06 28502082 email:

website: www.adagaag.nl 

 

ancompage1ancompage3ancompage2AN COMPAGNE

‘Abstract impressionistisch met een vleugje natuurlijk realisme’, noemt An haar landschappen. Met oog voor detail en een uitgewerkte laag over laag techniek creëert An haar ‘onbeschreven werelden’. Zij schildert vanuit, vaak, warme kleuren en probeert haar emoties, die de natuur in haar oproept, weer te geven in het werk.

Het werk ontstaat gaandeweg vanuit een abstracte weergave. De eerste kleur op het doek of paneel is bepalend voor het schilderij. Welke kleur het wordt, ontstaat intuïtief. Kleuren zijn het uitgangspunt, kijkend naar de kleuren kiest zij voor een volgende stap, harmonie creëren, het landschap is een creatie en geschilderd vanuit de beleving van het moment.

Haar schilderijen doen een beroep op het gevoel van mensen en zijn een avontuur… Het werk biedt de beschouwer alle mogelijkheid om weg te dromen in het landschap: hoe meer je kijkt, hoe meer je ziet.

An volgde haar opleiding door schilderlessen van o.a. Paula de Ruiter, Marja Meijering, Elmar Huisman, Gerben Koldijk en een afgeronde opleiding aan de Vrije Academie in Nunspeet. An geeft workshops en themalessen in haar eigen atelier.

An Compagne
Schaapskooi 15
6961 SC Eerbeek

Telefoon 06 39550772

www.ancompagne.nl 

 

 

Namens de kunstcommissie:

Gea Logtenberg

 

Namens de kunstcommissie : Gea Logtenberg

BEKIJK ONZE VERHUURMOGELIJKHEDEN

Concerten

Concerten

Met 1200 zitplaatsen is de Grote Kerk in Apeldoorn één van de grootste accommodaties in haar soort in Nederland.

Lees verder

Verhuur zalen

Verhuur zalen

Een samenkomst in de Grote Kerk wordt door de allure van het gebouw meegenomen en gaat het alledaagse als vanzelf overstijgen

Lees verder

Trouwen

Trouwen

Denk het u eens in…..langs de majestueuze Loolaan hoort u de kerkklokken van de Grote kerk luiden: er wordt getrouwd!

Lees verder

NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Actueel Nieuws

Actueel Nieuws

  • Je kunt nu al je stem uitbrengen voor Top 2000!
  • Verdieping: cursussen, leerhuizen en lezingen over onderwerpen die ertoe doen

Lees verder

Kunst onder de toren

Kunst onder de toren

  • Er zijn nieuwe exposities te zien van Ada van der Gaag en An Compagne in de Grote Kerk en gebouw Irene.

Lees verder

Kerst

Kerst

  • Welk kind schrijft het mooiste nieuwe Kerstlied?

Lees verder