NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Kerkdienst 10.00 uur   Grote Kerk

Kerkdienst 10.00 uur Grote Kerk

  • Live op Youtube te volgen
  •  
  • Kijk een dienst terug

Kijk hier

Kunst onder de Toren

Kunst onder de Toren

 
  • In de Grote Kerk: Ardie den Boer
  • In gebouw Irene: Theo van Dulmen
  •  

Kijk hier

In de Grote Kerk is het werk van Ardie den Boer uit Leiden te zien. Zij exposeert van 11-1-2023 tot 29-3-2023
In Gebouw Irene kunt u de schilderijen van Theo van Dulmen uit Apeldoorn bekijken. Zijn werk is daar tot 22-2-2023.
 
Exposities in de Grote Kerk zijn na de zondagse viering tussen ongeveer 11.15 tot 12.00 uur te bekijken. Daarnaast tijdens evenementen en concerten.
Exposities in Gebouw Irene zijn alleen te bekijken door huurders van Gebouw Irene.
 

Expositie in De Grote Kerk van Ardie den Boer

2022 12 08 11 01 07 945aardeDe kunstwerken die Ardie den Boer maakt zijn qua uiterlijk en technieken zeer gevarieerd. Naast haar werk als biologisch analist is ze begonnen met het maken van weefwerken. Na het volgen van de kunstopleiding ‘De Werker’ in Groningen is ze gaan onderzoeken wat andere materialen, zoals hout en papier, te bieden hebben om weer te geven wat ze wil uitbeelden. Het analytisch denken en uitwerken is duidelijk te merken in haar werk.

Ze wilde graag de scheppingsdagen uitbeelden omdat dit verhaal haar erg boeit. Het belangrijkste van het scheppingsverhaal is de zoektocht naar de boodschap daarachter. Per scheppingsdag heeft zij het verhaal aandachtig gelezen samen met diverse verklaringen. Daarna is ze gaan nadenken over hoe ze zich die dag voorstelde en hoe ze dit om kon zetten in een kunstwerk. Ze wilde vooral het ‘bewegende moment’, het ‘dynamische’ vastleggen. Tijdens het werken aan deze serie kwam de vreugde die God in Zijn werk gelegd heeft steeds meer naar voren. De betekenis van het verhaal is ook dichterbij gekomen.

Naast deze serie worden er werken tentoongesteld met de thema’s: Elementen en Kwetsbaarheid. Gevoelsmatig horen deze begrippen bij de Schepping. De Schepping is opgebouwd uit elementen en kwetsbaar voor (verkeerde) invloeden.

 

Expositie in Gebouw Irene: Theo van Dulmen

Waternimf Pure black One Al op jonge leeftijd heb ik mij creatief proberen te uiten. Door het volgen van een Creatieve Handvaardigheidsopleiding heb ik kennis gemaakt met het bewerken van vele verschillende materialen. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om me uit te leven op het schildersdoek. Mijn eerste schilderijen zijn gemaakt met olieverf. Hierna volgde een periode met aquarel en uiteindelijk heb ik mijn hart verpand aan het werken met acrylverf, waarvan u hier de meeste schilderijen kunt zien. Mijn onderwerpen en stijlen zijn zeer divers: landschappen, paarden, dames. Ik schilder zowel abstract als impressionistisch als realistisch.

Ik hoop dat u mijn werk kunt waarderen. Alle schilderijen zijn te koop voor € 100,- per stuk.

Theo van Dulmen
Hoefweg 21
7312 DH Apeldoorn

055-3556202

BEKIJK ONZE VERHUURMOGELIJKHEDEN

Concerten

Concerten

Met 1200 plaatsen is de Grote Kerk in Apeldoorn één van de ruimste accommodaties in haar soort.

Lees verder

Verhuur zalen

Verhuur zalen

Een samenkomst in de Grote Kerk wordt door de allure van het gebouw meegenomen en gaat het alledaagse als vanzelf overstijgen

Lees verder

Trouwen

Trouwen

Denk het u eens in…..langs de majestueuze Loolaan hoort u de kerkklokken van de Grote kerk luiden: er wordt getrouwd!

Lees verder