In de kerk verwelkomen we Gerrie Koopman,

in gebouw Irene Martine Venis.

Fijn, om “live” te gaan bekijken als u in de kerk komt. Maar lukt dat niet, dan heeft Astrid van de Bos er weer voor gezorgd, dat er PowerPointpresentaties zijn bij de kerkdiensten.

De kunstenaars stellen zich hieronder voor.

Gerrie Koopman

gerrie02 Amazing 1Mijn naam is Gerrie Koopman-Kamerbeek. Ik woon sinds 1963 in Apeldoorn. Ik heb altijd getekend maar na het volgen van cursussen en workshops bij goede leermeesters kreeg ik de smaak echt te pakken. De grote stap werd genomen in 2002, deelname aan een beurs…. met succes! Solo-exposities, werk bij galeries door heel Nederland, werk in opdracht….het werd mijn dagelijks werk. Nog steeds schilder ik veel in mijn atelier aan huis.

Een aantal kenmerken die u aan zult treffen zijn:

· Een expressief handschrift
· Uitbundig kleurgebruik (meestal)
· Sterke licht/donker contrasten
· Kracht van menselijke expressie in portretten

Mijn abstracte werk, met soms herkenbare elementen, laat zien dat kleur en licht belangrijke elementen zijn om emotie uit te drukken.

Met verftoetsen zet ik impressies op waarbij door middel van de laag-over-laag techniek structuren ontstaan die bijdragen tot een mooie “huid”. Vorm en inhoud vormen een harmonie en roepen een sfeer op waarbij er voor de kijker ruimte blijft een eigen invulling te geven.

Voor contact:

Bekijk de expositie op de website 

Martine Venis

martinevenisMijn naam is Martine Venis-Heethaar, fysiotherapeut en kunstenaar.

Sinds 2015 ben ik mijn tweede bedrijf gestart, Martines Fine Art. Ik verkoop zelfgemaakte tekeningen en schilderijen. Daarnaast geef ik diverse soorten workshops en wekelijkse lessen tekenen/ schilderen. Ik geef zowel fysiek als online les, Nederlandstalig en Engelstalig. Geweldig vind ik het om mijn enthousiasme te kunnen delen met anderen. Een groot compliment werd me laatst gegeven.. dat ik iemand door mijn lessen echt een beetje gelukkiger had gemaakt! Dat is ook wat ik zelf gemerkt heb, door het tekenen en schilderen kom ik helemaal tot rust, vergeet ik alles om me heen, heerlijk!

Ik maak mijn werk liefst vanuit mijn hart, doe wat me op dat moment wordt ingegeven, waar ik het meeste zin in heb. Dat is afwisselend en verfrissend. Soms is dat realisme, soms is dat iets abstracter. Zo wisselen dieren, stadsgezichten, portretten, stillevens en wat ik allemaal nog meer bedenk elkaar af. Daarnaast wissel ik regelmatig van materiaal: olieverf, kleurpotlood, pastel, grafiet, ze hebben allemaal hun eigen uitdaging! Maar mijn absolute favoriete media zijn toch wel olieverf en kleurpotlood.

Helemaal enthousiast geworden? Zou u ook wel eens aan de slag willen met kleurpotlood of olieverf? Kom gezellig op les! U kunt allerlei informatie vinden op de website, www.martinesfineart.com.

Ik ben bereikbaar op telefoonnummer 06-48416646 of via mail


Namens de Kunstcommissie 

Janneke van Strien / Tine Verhoeks 06 30255804

 

 
 

  

BEKIJK ONZE VERHUURMOGELIJKHEDEN

Concerten

Concerten

Met 230 plaatsen op 1,5 m afstand van elkaar is de Grote Kerk in Apeldoorn één van de ruimste accommodaties in haar soort.

Lees verder

Verhuur zalen

Verhuur zalen

Een samenkomst in de Grote Kerk wordt door de allure van het gebouw meegenomen en gaat het alledaagse als vanzelf overstijgen

Lees verder

Trouwen

Trouwen

Denk het u eens in…..langs de majestueuze Loolaan hoort u de kerkklokken van de Grote kerk luiden: er wordt getrouwd!

Lees verder