Van 12 april tot 23 mei 2018 exposeert CHIEL BRUIN zijn schilderijen in de Grote Kerk.

Van 26 maart tot 30 mei 2018 exposeert TON VAN KOOTEN zijn schilderijen in gebouw Irene.

Beide exposities zijn te zien, elke zondag, na de viering van 11.15 tot 12.00 uur.

 

CHIEL BRUIN

chielbruin1chielbruin2chielbruin3Chiel Bruin( 1933) groeide op in Den Helder en diende na zijn middelbare schooltijd bij de Koninklijke Marine.Hij tekende graag en om zich daarin verder te bekwamen sloot hij zich aan bij de Noorder Kunstkring.Hij stapte over naar de Koninklijke Luchtmacht en kwam zodoende in Nieuw Milligen op de Veluwe terecht.Sinds 1966 woont Chiel in Apeldoorn. Na zijn pensionering kon hij meer tijd besteden aan tekenen en schilderen. De kunstschilders Cees Flokstra en Willem van Bilzem brachten Chiel de techniek van het schilderen met olieverf, waterverf en acryl bij.

Chiels hart trekt nog steeds naar de zee. Zijn schilderijen van zeilschepen, haven- en strandgezichten zijn hiervan het bewijs.De Boliviaanse schilder Alberto Medina inspireerde hem tot het maken van schilderijen in gemengde techniek.

Ook bekwaamt Chiel zich in het beeldhouwen.Een prachtig beeld in de Wilhelminakapel is daarvan het bewijs.

INFO:

tel: 055 3604171/ 06 41577771 email:  

www.chielbruin.nl 

 

TON VAN KOOTEN

tonvankooten1tonvankooten2tonvankooten3TON:

"Landschappen en zeegezichten, daar heb ik iets mee. Ze raken me intens. Ik kan er helemaal in opgaan. Ik teken en fotografeer ze om ze thuis verder uit te werken. Meer nog sla ik dat wat ik aan het landschap beleefd heb op om het later, al schilderend, weer op te roepen. Vroeger deed ik dat in een aquarel, gedetailleerd en in gedekte tinten. Al vele jaren echter schilder ik met acryl. Dat sluit aan bij mijn behoefte aan intenser kleurgebruik en werken op groter formaat. Ik schilder zowel met de kwast als met een paletmes. Dat is afhankelijk van de manier waarop het landschap zich wil uitdrukken. Schilderen is immers interactie met een schilderij in wording.

Grote invloed heeft het Luminisme op mijn ontwikkeling gehad. Het was een stroming in de schilderkunst aan het begin van de 20e eeuw, die volgde op het Impressionisme. Een artistieke doorbraak naar de moderne kunst. Bekende schilders zijn hier Toorop, Sluyters en de jonge Mondriaan. Kenmerkend voor deze stroming is de fascinatie voor de weergave van licht door kleur. Zo is de essentie van het landschap voor mij de werking van het licht en dat geef ik weer door mijn kleurgebruik.

Landschappen die mij treffen probeer ik zó weer te geven, dat ik zelf tref wat mij geraakt heeft. Het is een bijzondere ervaring als ik merk dat anderen vaak juist dat herkennen. Vandaar de naam van mijn atelier: 'Arti Choq'."

INFO: www.tonvankooten.nl 

tel: 055 3556596/ 06 44443687 mail:  

 

 

Namens de kunstcommissie : Gea Logtenberg

BEKIJK ONZE VERHUURMOGELIJKHEDEN

Concerten

Concerten

Met 1200 zitplaatsen is de Grote Kerk in Apeldoorn één van de grootste accommodaties in haar soort in Nederland.

Lees verder

Verhuur zalen

Verhuur zalen

Een samenkomst in de Grote Kerk wordt door de allure van het gebouw meegenomen en gaat het alledaagse als vanzelf overstijgen

Lees verder

Trouwen

Trouwen

Denk het u eens in…..langs de majestueuze Loolaan hoort u de kerkklokken van de Grote kerk luiden: er wordt getrouwd!

Lees verder

NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Actueel Nieuws

Actueel Nieuws

  • Paasdienst TV-uitzending door EO
  • Kerkbalans
  • Collectebonnen via Webshop PKN

Lees verder

Kunst onder de toren

Kunst onder de toren

  • Er zijn nieuwe exposities te zien van Chiel Bruin en Ton van Kooten in de Grote Kerk en gebouw Irene.

Lees verder

Vacatures

Vacatures

  • Kerkelijk werker (o,2 FTE)
  • Jeugdwerker (0,2 FTE)

Lees verder