Van 29 juni tot 14 september 2019 exposeren in de Grote Kerk:

NARD KWAST, finalist van het tv-programma " Project Rembrandt" ,een zoektocht naar de beste amateurkunstschilder van Nederland .

BERT LOMAN, kunstenaar in het vervaardigen van objecten van natuurlijke materialen.

De exposities zijn te zien op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en op zondag van 11.30 tot 16.00 uur.

NARD KWAST

nardkwastNARD KWAST ( Delfzijl,1973) groeide op in een klein dorp in de provincie Groningen.Als kind tekende hij al graag. Zijn hele schoolcarrière bleef hij dat doen en zijn tekeningen belandden al gauw op de voorpagina van de schoolkrant. Op zijn vijftiende illustreerde hij folders, later kwamen daar wenskaarten en illustraties voor politieke kranten bij.Een opleiding aan de Vrije Tekenacademie bracht niet wat hij zocht.Toen Nard rond zijn twintigste voor het eerst kennis maakte met de werken van grote klassieke schilders uit de 17e

t/m de 19e eeuw realiseerde hij zich met een schok: " dit is wat ik wil, zo kunnen schilderen met deze technieken"

Daar werd de kunstschilder in hem geboren!

Hij nam privélessen in 17e eeuwse schildertechnieken en vulde die aan met zelfstudie, verslond boeken over schilderkunst en het zelf maken van verf en vernis.Deze fascinatie is nooit meer verdwenen en nog dagelijks vergroot hij zijn kennis omtrent de klassieke schilderkunst.

Inmiddels is Nard een ervaren kunstschilder. Hij maakt diverse kunstwerken in de klassieke schilderkunst. Zijn specialiteit ligt bij het maken van portretten, stillevens en landschappen.Als kunstschilder onderscheidt Nard zich door een diepgaande kennis over de 17e eeuwse schildertechniek van Rembrandt van Rijn. Zijn deelname aan het tv-programma " Project Rembrandt" ,een zoektocht naar de beste amateurschilder van Nederland, waarin hij eindigde als tweede, heeft hem een schat aan ervaringen gebracht. Opeens werd hij een bekende Nederlander! Zijn bevlogenheid om ooit van het schilderen zijn beroep te maken heeft daardoor een flinke " boost" gekregen!

INFO: www.nardkwast.com/

 

 

bertlomanBERT LOMAN

 

Bert Loman MIB0539 WEBBERT LOMAN ( Apeldoorn,1942) is al gedurende zijn hele leven bezig met decoreren en vormgeving. Na zijn werkzame leven (als etaleur/ decorateur en later, tot 1999, in de groeps- en activiteitensector van De Beele in Voorst en Het Hietveld in Beekbergen) opende hij in Voorst " De Verborgen Tuinen van Bert Loman."
Wat begon als een hobby, groeide uit tot een tuin met internationale bekendheid.Naast het werk in de tuinen specialiseerde Bert zich in aankleding van ruimtes,etaleren, bloemendecoraties en het maken van objecten van natuurlijke materialen. Vele exposities staan op zijn naam.

In 2019 besloot Bert dat hij meer aandacht wilde besteden aan het vervaardigen van objecten van natuurlijke materialen. De tuinen zijn nu voor het publiek gesloten.De tuin zal enkel nog opengesteld worden als expositietuin.

thumbnail Bert Loman MIB0413 mix WEB thumbnail Bert Loman MIB0435 WEB EditedBert: " De rijkdom van de natuur die alles geeft wat we nodig hebben, beleef ik telkens weer als een wonder. Tijdens het maken van de objecten ervaar ik dat wonder telkens weer. Mijn relatie tot de natuur leert mij telkens anders te kijken.Het vanuit mijn gevoel vorm geven aan de objecten door materialen te combineren en te consolideren in een nieuwe creatie, is mijn passie!

Als creativiteit de rode draad in je leven is, je daarin geen consessies doet en gelooft dat alles wat je nodig hebt er op het juiste moment is, dan komen dromen uit!"

De foto's van de kunstwerken in de Grote Kerk zijn gemaakt door Misch Buschman.

INFO: www.bertloman.nl/ / tel: 0575 501265

 

Namens de kunstcommissie:

Gea Logtenberg

 

BEKIJK ONZE VERHUURMOGELIJKHEDEN

Concerten

Concerten

Met 1200 zitplaatsen is de Grote Kerk in Apeldoorn één van de grootste accommodaties in haar soort in Nederland.

Lees verder

Verhuur zalen

Verhuur zalen

Een samenkomst in de Grote Kerk wordt door de allure van het gebouw meegenomen en gaat het alledaagse als vanzelf overstijgen

Lees verder

Trouwen

Trouwen

Denk het u eens in…..langs de majestueuze Loolaan hoort u de kerkklokken van de Grote kerk luiden: er wordt getrouwd!

Lees verder

NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Actueel Nieuws

Actueel Nieuws

  • het Muziekpodium is dit weekend
  • Volleybal toernooi voor kerkgangers in Apeldoorn
  • Meld je aan voor het Startweekend

Lees verder

Kunst onder de toren

Kunst onder de toren

  • Er zijn nieuwe exposities te zien van Nard Kwast en Bert Loman in de Grote Kerk.

Lees verder

Apeldoornse Rembrandt

Apeldoornse Rembrandt

  • Al meer dan 2000 bezoekers!

Lees verder