MilenaTlustá in gebouw Irene t/m 3 februari 2021

DE EXPOSITIE IS VANWEGE HET CORONA VIRUS ALLEEN DOOR HUURDERS VAN GEBOUW IRENE TE BEWONDEREN

1000efoto werk Milena Tlusta 2foto werk Milena Tlusta 3Milena Tlustá komt uit Tsjechie, waar ze een kunstopleiding gevolgd heeft. In Nederland ( kunstacademie Arnhem) heeft ze haar opleiding voortgezet.

Haar onderwerpen zijn stillevens ( zoals tafels en stoelen met een vaasje bloemen ) en landschappen met een hoge horizon. Ze schildert met olieverf in een zeer persoonlijke en expressieve stijl, waarbij de figuratie nog enigszins te herkennen is. Ze hanteert een fel kleurenpalet bijv. oranje, rozerood, citroengeel en felblauw.

Zo verschijnt de werkelijkheid, als resultaat van haar persoonlijke verbeeldingskracht, op een onverwachte manier: kleur, vorm en lijn zorgen voor een boeiend samenspel.

Haar schilderijen ontstaan na een langdurig proces van schilderen, opnieuw schilderen, weghalen, veranderen, alles afgewisseld met periodes van beschouwen; tot slot wordt er een passende titel toegevoegd.

Deze titels gaan altijd over dagelijkse dingen, maar vormen op die manier een bijzondere combinatie met het kunstwerk.

Meer werk van Milena kunt u ook bekijken op haar website. Daar vindt u ook haar tekeningen en zeefdrukken.

Stadsfotograaf Sven Scholten met ‘Mooi Volk’ in de kerk

Mooi Volk Grote Kerk LR Credits Sven Scholten 6Mooi Volk Grote Kerk LR Credits Sven Scholten 10Een gedreven, enthousiaste en een tikkie eigenwijze Apeldoornse fotograaf: Sven Scholten. Nou ja, gemeente Apeldoorn, want ik heb mijn hart verloren aan Beekbergen. De rust, de natuur, het dorpse: hier voel ik me thuis. Toen ik hoorde dat ík de nieuwe stadsfotograaf van Apeldoorn werd, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. De komende maanden toer ik namelijk met mijn busje door alle dorpen van Apeldoorn, op zoek naar ‘Mooi Volk’. Met mijn analoge camera leg ik mensen vast die net even wat anders zijn, die buiten de lijntjes kleuren. Die mij inspireren en intrigeren. Te gek dat ik dit mag doen!

John Nieuwenhuis in de Wilhelminakapel

johnnieuwenhuisTerug met de drie Madonna’s in de Wilhelminakapel. John Nieuwenhuis, geboren Apeldoorner, bekend van zijn kapperszaak aan de Arnhemseweg en ruim 25 jaar aan het schilderen. Les gehad van Ben Bentinck en nu nog regelmatig workshops o.a. bij Henk Mulder in Holten. Verschillende technieken passeren daar. Het werk is divers; stillevens, bloemen, portretten, maar ook modern werk. Voor info zie zijn website.

De expositie ‘Mooi Volk’ en de Madonna’s hangen van 25 november – 3 februari 2021 in de Grote Kerk/Wilhelminakapel. De kunstcommissie hoopt dat u op enig moment er een glimp van op kunt vangen.

Ook kunt u uiteraard hun websites bezoeken of ons aanspreken.

Janneke van Strien / Tine Verhoeks 06 30255804

 

 
 

  

BEKIJK ONZE VERHUURMOGELIJKHEDEN

Concerten

Concerten

Met 230 plaatsen op 1,5 m afstand van elkaar is de Grote Kerk in Apeldoorn één van de ruimste accommodaties in haar soort.

Lees verder

Verhuur zalen

Verhuur zalen

Een samenkomst in de Grote Kerk wordt door de allure van het gebouw meegenomen en gaat het alledaagse als vanzelf overstijgen

Lees verder

Trouwen

Trouwen

Denk het u eens in…..langs de majestueuze Loolaan hoort u de kerkklokken van de Grote kerk luiden: er wordt getrouwd!

Lees verder