VAN 27 november 2019 tot 8 januari 2020 exposeert Ela Venbroek haar houten engelen in de Grote Kerk.

Van 2 december tot 7 januari 2020 exposeert Gerard Brok uit Hengelo zijn mixed media schilderijen in beide zalen van Gebouw Irene.

De exposities zijn te zien, elke zondag na de viering van 11.15 tot 12.00 uur

 

ELA VENBROEK - Franczyk

elavenbroek1elavenbroek2kwam 35 jaar geleden naar Nederland en bouwde hier een bestaan op als kunstenares, restauratrice en beeldhouwster. Ze werkt voor diverse musea en gemeentelijke instanties. Vooral in haar woonplaats Deventer heeft ze veel werk uitgevoerd. Inspiratie voor haar grote en kleine engelen deed ze op tijdens een zoektocht naar de kern van de eenvoud die haar jeugd en opleiding in Polen karakteriseerde. In het gekloofde hout vond zij de ware aard van de tijd terug. De jaarringen symboliseren voor haar het machtige, maar langzame verglijden van de jaren. Elke engel die zij maakt of liever laat maken door haar ogen, heeft een individueel karakter, een eigen naam en vooral een eigen verhaal. Zij laat het ruwe hout voor zichzelf spreken en weet, met een enkele toevoeging en een voorzichtige bewerking, het beeldhouwwerk tot leven te wekken.

Voor meer informatie: www.atelierela.nl  0641040957

GERARD BROK

Als kind had Gerard Brok (Hengelo 1945) al de wens een opleiding in tekenen en schilderen te volgen. Door gezinsomstandigheden werd het een studie ondernemerschap in de woninginrichting. In zijn vrije uren ontwikkelde Gerard, onder leiding van professionele schilders als Wilhelmina Bakkenes en Piet Kusters, zich als schilder.

gerardbrok1gerardbrok2gerardbrok3

Na het beëindigen van zijn werk in 2001, houdt Gerard zich intensief bezig met schilderen in zijn eigen atelier. Gerard: "Schilderen is voor mij een ontdekkingsreis in vorm en kleur. Ik schilder niet, maar" HET" schildertij." De vaak prachtige structuren in, door de tand des tijds aangetaste voorwerpen, fascineren mij en vormen bronnen van inspiratie.

"Mijn schilderijen zijn opgebouwd uit structuren van diverse materialen. Ik schilder niet met een vooropgezet doel. Ik laat het " gebeuren"!"

INFO: www.gerardbrokart.nl  / / tel: 074 2594033

 

Namens de kunstcommissie:

Gea Logtenberg

 

BEKIJK ONZE VERHUURMOGELIJKHEDEN

Concerten

Concerten

Met 1200 zitplaatsen is de Grote Kerk in Apeldoorn één van de grootste accommodaties in haar soort in Nederland.

Lees verder

Verhuur zalen

Verhuur zalen

Een samenkomst in de Grote Kerk wordt door de allure van het gebouw meegenomen en gaat het alledaagse als vanzelf overstijgen

Lees verder

Trouwen

Trouwen

Denk het u eens in…..langs de majestueuze Loolaan hoort u de kerkklokken van de Grote kerk luiden: er wordt getrouwd!

Lees verder

NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Actueel Nieuws

Actueel Nieuws

  • Organisten starten overdracht!
  • Uitgelicht: Messiah van Händel
  • 22 december: Top 2000 Kerkdienst

Lees verder

Kunst onder de toren

Kunst onder de toren

  • Er zijn nieuwe exposities te zien van Ela Venbroek en Gerard Brok in de Grote Kerk.

Lees verder