Skip to main content

Kunst onder Toren

 
Jan Pranger

Door de bomen zie ik het bos.

Expo Luuk

Wandelend en stilstaand op de Veluwe, in de Achterhoek, Salland of Twente geniet ik van schoonheid in licht, vorm en kleur. Het bos en het landschap helpen het leven en de werkelijkheid te bevatten.

In gedachten dwalend, dagdromend sta ik ineens stil. Ik zie de omslag van een roman, een kort verhaal of een gedicht; bijna altijd met een Engelse titel.

Mijn landschaps- en bos fotografie is een verslag van een ontdekkingsreis in woord en beeld. Wandel een stuk met me op. Droom, kijk en lees met me mee.

Hartelijke groet,

Jan Pranger

20191112Jan Marieke 59 kopie


Belangstelling voor een foto? Stuur een mailtje naar mail@janpranger of bel me even om te overleggen 06 11 30 30 90

www.janpranger.nl

 

Foto’s campagne ‘Vrijwilligerswerk raakt mensen. Wie raak jij?’

In de Grote Kerk zijn vanaf 25 oktober foto’s te zien uit de campagne: ‘Vrijwilligerswerk raakt mensen. Wie raak jij?’ van stichting de Kap. De foto’s zijn o.a. gemaakt door de Apeldoornse fotografe Renée Krijgsman. Zij is gespecialiseerd in het fotograferen van ‘bijzondere levensmomenten’ en heeft belangeloos aan deze campagne meegewerkt.

De campagne draait om inspirerende ervaringsverhalen van Apeldoorners die vertellen welke impact hun vrijwillige inzet heeft op het leven van degene die zij helpen, maar ook hoe het vrijwilligerswerk henzelf raakt. Zoals Marieke (39), die naast haar baan als ambulant begeleider bij RIWIS Zorg & Welzijn de 67-jarige Petra helpt met haar administratie. “Ik zie vrijwilligerswerk als zorgen voor mijn medemens”, zegt ze. “Wat zijn nou twee uurtjes per maand?”

Lees meer inspirerende vrijwilligersverhalen op www.dekap.nl/wie-raak-jij. Wil jij ook een stadsgenoot raken en tegelijkertijd nieuwe mensen leren kennen? Meld je dan als vrijwilliger aan bij de Kap via info@dekap.nl of bel 055 529 55 20 en ervaar hoeveel voldoening en plezier het geeft om een ander te helpen.

DeKap

 

Mieke Vloon

Mieke is pas in 2012 begonnen met het schilderen om een balans te krijgen met het mantelzorgen voor haar moeder. Na een aantal creatieve cursussen zijn er professionele lessen gevolgd over kleurenleer, materiaalkennis en schildertechnieken. De doeken zijn allemaal geschilderd met Talens Amsterdam acrylverf.

Ze noemt haar expositie “een kleurrijke wereld”.

Mieke Vloon exposeert in Gebouw Irene van 4 oktober tot 29 november

Mieke Vloon Kunst