In het nieuwe seizoen organiseren we een groot aantal cursussen, leerhuizen en lezingen over onderwerpen die ertoe doen. Ook dit jaar rekenen we op een grote kring van belangstellenden, binnen en buiten de drie wijkgemeenten. Wij zijn daarom verheugd dat ook de activiteiten van de Grote Kerk nu in dit programma zijn opgenomen (vandaar de + achter West). 

download 2Het programma:

Movies that matter

Met elkaar een film kijken en vervolgens daarover napraten: dat is wat we gaan doen in de Goede Herderkerk. Iedereen, jong en oud(er), is van harte welkom! Wat voor films? Movies that matter (geïnspireerd op het gelijknamige filmfestival): op het witte doek zien we films die ertoe doen, films met een goed verhaal, films waar je verder over na wilt denken en wilt praten.

Op 11 januari 2019 schittert de film ‘Still Alice’ (2014) op het witte doek. We volgen Alice Howland: een echtgenote, een moeder, en prestigieuze taalwetenschapper op Harvard University. Langzamerhand raakt Alice – 50 jaar oud – de grip op haar geordende leven kwijt: want Alice heeft alzheimer. ‘Still Alice’ is de titel van de film: ‘nog steeds Alice’. Ondanks alles, ondanks de alzheimer, is Alice nog steeds Alice. De film roept vragen op als: als alles wegvalt, wat blijft er dan van je over, wie ben je ten diepste? ‘Ken je/Je mij, wie ben ik dan?’

download 3Tijdens de laatste filmavond, op 15 maart 2019, gaan we kijken naar de film ‘Moonlight’ (2016). We ontmoeten Chiron: een homoseksuele, donkere jongen, die opgroeit in één van de ruigste buurten van Miami. We zien hem als kind, tiener en
volwassene worstelen met zijn aan drugs verslaafde moeder, zijn mannelijkheid en
zijn geaardheid. Waagt Chiron de sprong in het diepe: durft hij zich aan het leven toe
te vertrouwen?

Data: vrijdagavonden 11 jan. 2019, 15 maart 2019
Tijd: 19.00 – 21.30 uur
Plaats: Goede Herderkerk
Begeleider: ds. Annelies Jans
Opgave: ds. Annelies Jans: tel. 06-391836

 

Vragenvuur, Tien Woorden

Tien scheppingswoorden aan het begin. Tien machtwoorden bij de uittocht. Tien woorden die het leven ordenen aan de voet van de berg Sinaï. Het volk van God is vrij, bevrijd aan de slavernij. Hoe nu om te gaan met vrijheid? Tien Woorden klinken. Niet als geboden, maar als leefregel, als ‘Weisung’, zoals Martin Buber het noemde. Woorden die grote invloed gehad hebben op ons denken over wat wel en wat niet.

Data: dinsdagavonden 22 jan., 19 febr. en 19 maart
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Plaats: gebouw Irene (bij de Grote Kerk) Begeleider: ds. Bert Schüssler:

 

download 4Plaatjes kijken met Van Gogh

Met woorden kun je veel zeggen. Maar niet alles. Kleuren en afbeeldingen kunnen helpen. Hoe heeft Vincent van Gogh bepaalde bijbelse thema’s geïnterpreteerd? De barmhartige Samaritaan bijvoorbeeld. En waarom die steeds weer terugkerende zonnebloemen? Met de plaatjes erbij, denkend aan het leven van de kunstenaar, komen we bijbelse thema’s op het spoor. We brengen een deel van onszelf in gesprek.

Data: woensdagochtenden 20 febr., 6 en 20 maart en 4 april 2019
Tijd: 10.30 - 12.00 uur
Plaats: gebouw Irene (bij de Grote Kerk) Begeleider: ds. Bert Schüssler:

 

Het Goede Leven

Vragen naar het goede leven zijn zo oud als de mensheid. De oude Grieken hebben zich daar al uitvoerig mee beziggehouden. In later eeuwen duikt het thema ook weer steeds op. Tegenwoordig verschijnen er opnieuw talloze boeken over levenskunst en verwante onderwerpen.

Reden genoeg om hier twee avonden aan te wijden.

Data: woensdagen 16 en 23 januari 2019
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Jachtlaankerk
Begeleider: Pier Slump

 

BEKIJK ONZE VERHUURMOGELIJKHEDEN

Concerten

Concerten

Met 1200 zitplaatsen is de Grote Kerk in Apeldoorn één van de grootste accommodaties in haar soort in Nederland.

Lees verder

Verhuur zalen

Verhuur zalen

Een samenkomst in de Grote Kerk wordt door de allure van het gebouw meegenomen en gaat het alledaagse als vanzelf overstijgen

Lees verder

Trouwen

Trouwen

Denk het u eens in…..langs de majestueuze Loolaan hoort u de kerkklokken van de Grote kerk luiden: er wordt getrouwd!

Lees verder

NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Actueel Nieuws

Actueel Nieuws

  • Luister naar Kerkradio Apeldoorn
  • Succesvolle 2e editie van de Top2000-kerkdienst

Lees verder

Kunst onder de toren

Kunst onder de toren

  • Er zijn nieuwe exposities te zien van Frederik van der Veer en Rita van Eysden in de Grote Kerk en gebouw Irene.

Lees verder

Verdieping in West +

Verdieping in West +

  • Films die ertoe doen, levensvragen en thema-gesprekken

Lees verder