Sinds 1 december 2012 is Wout van Andel de vaste organist van de Grote Kerk. Wout is een ervaren en veelzijdig organist. Hij (geboren in Rotterdam 1953) studeerde aan het Utrechts Conservatorium, waar hij in 1977 zijn einddiploma solospel behaalde.

In 1978 won hij de eerste prijs op het in Nijmegen gehouden Internationale Rijnstreek Orgelconcours. Hij is als docent methodiek verbonden aan de Schumann Academie en geeft orgelles in Apeldoorn en Leusden en aan de muziekscholen van Scherpenzeel en Woudenberg. Daarnaast treedt hij regelmatig op als solist en begeleider van koren en solisten. Er is een aantal cd-opnames gemaakt van zijn orgelspel.

Als componist leverde hij zijn bijdrage aan de kerkmuziek met bewerkingen voor orgel, maar ook voor gemeente, cantorij, orgel/piano en diverse andere instrumenten. Van Andel was tot december 2012 als organist verbonden aan de Protestantse Gemeenten van Leusden en Driebergen.

WoutWout: "Het boeiende aan (orgel)spelen is om de beweging in de muziek zo vorm te geven dat je een verhaal gaat vertellen, of dat nu een klein liedje is of een groot orgelwerk".

Dit seizoen geeft Wout weer een aantal concerten elders. Op zijn eigen website zijn alle gegevens te vinden. U bent van harte welkom bij deze uitvoeringen.

Dhr. W. van Andel
Tel. 033 - 494 28 74
www.woutvanandel.nl 
 

NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Actueel Nieuws

Actueel Nieuws

  • Top 2000 Kerkdienst
  • Wereldrecord Bijbellezen voor Serious Request en:
  • Christmas Carol Sing Along

Lees verder

Kunst onder de toren

Kunst onder de toren

  • Tot 28 februari exposeert Aly Dekker-Stolte in de Grote Kerk en Sjaan Dijkman en Bert Hunink in gebouw Irene.

Lees verder

Jaarwisseling

Jaarwisseling

  • De poort van het jaar

Lees verder