Bachcantate 19 september

Categorie
Bachcantate en presentaties
Datum
2021-09-19 19:15

bach

De Grote Kerk van Apeldoorn zet op zondag 19 september de deuren weer open voor het publiek. Het Gelders Bach Collegium, o.l.v. Wolfgang Lange, voert de cantate ‘Brich dem Hungrigen dein Brot’, van J.S. Bach uit. Deze cantate uit 1726 is een appèl tot sociale gerechtigheid. Het orgel wordt bespeeld door Toon Hagen.

Ds. Bert Schüssler is de gastheer. Voor hem komt hiermee een einde aan een periode van 25 jaar betrokken te zijn geweest bij de organisatie en uitvoering van kerkdiensten waarin cantates worden uitgevoerd. Vijftien jaar in Wassenaar, tien jaar in Apeldoorn.

Zelf zegt hij hierover:

‘Opmerkelijk hoe vaak die cantates raken aan de actualiteit. Alhoewel, honger, oorlog, sterven, leven, opstaan, zoeken en vinden, het zijn thema’s van alle eeuwen, van alle mensen. Kerkmuziek blijft daarmee eigenlijk altijd bij de les van de werkelijkheid. Als zo’n muziekstuk tot ontplooiing komt, is het alsof de hemel even de aarde raakt. Vijfentwintig jaar met veel plezier bij betrokken geweest.’

De repetitie van het koor start om 19.00 uur (kerk open om 18.45). De dienst begint om 19.15 uur. U kunt zich aanmelden via de knop Registreren. Van de aanmelding ontvangt u een bevestiging. 

Voor bezoek aan de kerk gelden de Corona protocollen van de Grote Kerk, die ook op deze website te raadplegen zijn.

Programma:
Cantate BWV 39: “Brich dem Hungrigen dein Brot”

Evangelielezing volgens liturgie

Uitgevoerd door het Gelders Bach Collegium o.l.v. Wolfgang Lange m.m.v. een instrumentaal ensemble 

Uitgangscollecte: richtbedrag €10,00 p.p.

Donaties zijn welkom.

www.geldersbachcollegium.nl/

 
 

Alle datums

  • 2021-09-19 19:15