NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Kerkdienst 10.00 uur  Goede Herderkerk

Kerkdienst 10.00 uur Goede Herderkerk

  • Live op Youtube te volgen
  •  
  • Kijk een dienst terug

Kijk hier

Kunst onder de Toren

Kunst onder de Toren

 
  • In de Grote Kerk: Ardie den Boer
  • In gebouw Irene: Monique Haverkort en Margreet Omvlee
  •  

Kijk hier

Dodenherdenking Grote Kerk/Oranjepark

Categorie
Concerten
Datum
4-05-2023 18:45

In de Grote Kerk wordt vanaf 18.45 uur een herdenking gehouden en iedereen is daarbij van harte welkom. Bij deze herdenking zijn vooral jongeren betrokkenen, die met muziek en het voordragen van teksten stil staan bij de verschillende slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van slachtoffers van oorlogsgeweld na 1945.

Leerlingen van Gigant en SPMA zijn in de voorbereiding hierop nog druk aan het oefenen om de 4 mei herdenking in de Grote Kerk goed te laten verlopen. In de afgelopen week zijn de muziekstukken uitgekozen, die zorgen voor de muzikale omlijsting.

Een vocaal ensemble van de Jacobus Fruytier scholengemeenschap zal ook een lied ten gehore brengen. De twee verhalen zullen worden voorgedragen door leerlingen van de het Stedelijk Gymnasium.
Deze verhalen gaan over:
De joodse familie Binasch
De verzetstrijder Jan Schut

Aansluitend is de stille tocht, die rond 19.20 uur vertrekt bij de Grote Kerk en naar het Oranjepark voert. Daar zal aansluitend bij het oorlogsmonument “de man met de vlag” de jaarlijkse dodenherdenking worden gehouden. De Stichting Bevrijding ’45 organiseert deze herdenking om stil te staan bij alle Nederlandse burgers en militairen die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties, waar ook ter wereld.

Tijdens deze herdenking in het park zal onze burgemeester Ton Heerts in een toespraak ook kort stilstaan bij de betekenis van deze vierde mei. Na de kranslegging door de burgemeester en het blazen van de taptoe is er om 20.00 uur twee minuten stilte. Een leerling van het Veluws College Walterbosch zal een gedicht voordragen. Daarna zullen kransen worden gelegd. In het park zal de muzikale ondersteuning worden verzorgd door muziekverenging Klarenbeek.

Het tijdschema is als volgt:

18.30 uur: De Grote Kerk is open
18.45 uur: Herdenkingsprogramma
19.20 uur: Opstellen voor de stille tocht en vertrek van de Stille Tocht
19.45 uur: Aankomst stille tocht in het Oranjepark, opstellen bij het monument
19.45 uur: Toespraak door de burgemeester van Apeldoorn Ton Heerts
19.57 uur: Kranslegging door de burgemeester van Apeldoorn
19.59 uur: Signaal ‘Last Post’
20.00 uur: Twee minuten stilte, daarna wordt het Wilhelmus gespeeld
20.05 uur: Genodigden leggen bloemen en kransen

 
 

Alle datums

  • 4-05-2023 18:45

Powered by iCagenda