Sweelinck Koperkwintet

Categorie
Concerten
Datum
2020-12-19 16:00 - 20:00

Het Sweelinck Koperkwintet is terug in de Grote Kerk en zal twee voorstellingen van een uur verzorgen. De kaartverkoop hiervoor gaat binnenkort van start.

sweelinckDit ensemble bestaat uit koperblazers van maar liefst vijf conservatoria en richt zich op de uitvoering van orgelrepertoire. 

Wat maakt het Sweelinck Koperkwintet zo bijzonder? Allereerst de repertoirekeuze. Dit ensemble is opgericht om orgelmuziek, letterlijk, nieuw leven in te blazen. Het kwintet treedt dus altijd op in combinatie met orgel en slagwerk. De arrangementen voor deze stukken werden de afgelopen jaren gemaakt door trompettist Sebastiaan Haverkate en zijn inmiddels zelfs uitgevoerd door het koperensemble van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Het Sweelinck Koperkwartet bestaat uit Coen van den Bos, Niels Jacobs, Sander Beens, Hugo Pieters en Sebastiaan Haverkate.  Met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar is dit ensemble nog erg jong. Een groter contrast kun je in de orgelwereld bijna niet krijgen. In de diverse jeugdorkesten van Nederland leerden de muzikanten elkaar kennen. De leden van het kwintet komen uit Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Maastricht.

En de naam? Nederlands grootste componist én organist is tevens naamgever van het enige orkest waarin alle kwintetleden daadwerkelijk tegelijkertijd in hebben gespeeld: UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck.

 
 

Alle datums

  • 2020-12-19 16:00 - 20:00