Sweelinck Koperkwintet

Categorie
Concerten
Datum
2020-05-30 20:00

sweelinckWegens het grote succes van vorig jaar is het Sweelinck Koperkwintet terug in de Grote Kerk Apeldoorn!

Het Sweelinck Koperkwintet is jong en dynamisch, enorm enthousiast en in staat om ook een jong publiek aan te spreken. In de stad waar J.PZn Sweelinck werd geboren, blaast het naar deze beroemde componist genoemde koperensemble de zaterdagmiddag concertbezoekers nieuwe jaar in!
Het ensemble bestaat uit vijf koperblazers , een organist en een slagwerker van diverse conservatoria. Een greep uit de reacties in 2019 : “Geweldig”, “Indrukwekkend” en “Kippenvel” en zelfs het “Mooiste concert ooit”.

Wat maakt het Sweelinck Koperkwintet dan zo bijzonder? Eigenlijk is dit eenvoudig te verklaren aan de hand van onze naam: die is niet zomaar gekozen, maar staat voor twee belangrijke kenmerken van het ensemble. Dat eerste kenmerk is repertoirekeuze. Dit ensemble is opgericht om orgelmuziek, letterlijk, nieuw leven in te blazen. Het kwintet treedt altijd op in combinatie met orgel en slagwerk. Aangezien ze het hele palet aan klankkleuren willen meenemen bevat het repertoire een enorme diversiteit aan stijlen met een accent op de beroemde Franse orgelwerken als de Suite Gothique van Boëllmann(zie bijlage). De arrangementen voor deze stukken werden gemaakt door trompettist Sebastiaan Haverkate en zijn inmiddels zelfs uitgevoerd door het koperensemble van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar is dit ensemble nog erg jong. In de diverse jeugdorkesten van Nederland leerden de muzikanten elkaar kennen wat de unieke situatie veroorzaakt dat de leden afkomstig zijn van de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Maastricht. Nederlands grootste componist én organist is tevens naamgever van het enige orkest waarin alle kwintetleden daadwerkelijk tegelijkertijd in hebben gespeeld: UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck.

 
 

Alle datums

  • 2020-05-30 20:00

NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Actueel Nieuws

Actueel Nieuws

  • Lied van de week
  • 17 april: Programma 75 jaar bevrijding
  • Vakantiegeld samen delen
  • Berichtgeving Corona Virus

Lees verder

Kunst onder de toren

Kunst onder de toren

  • Er zijn nieuwe exposities te zien van Nathan Zwaaf en Anton Lemmers in de Grote Kerk en Irene.

Lees verder

Vlog dominee Schüssler

Vlog dominee Schüssler

  • Eenzaam maar niet alleen - 3 april
  • Kids en Corona op Palmzondag - 3 april
  • Grote Kerk Apeldoorn in tijden van Corona - 27 maart

Lees verder