Het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM)

Categorie
Concerten
Datum
2019-04-13 20:00

Het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM) bestaat 30 jaar en gaat dit vieren met een prachtig concert in de ‘Grote Kerk’ aan de Loolaan in Apeldoorn op zaterdag 13 april 2019. 20:00

Al dertig jaar lang is ons koor actief met vier concerten per jaar in verschillende plaatsen in Nederland en elke twee jaar een buitenlandse concertreis. Het NCM is een landelijk koor en behoort tot de een van de beste Nederlandse amateur mannenkoren. Het koor telt ruim honderd leden.

 De mannen komen uit alle delen van Nederland (van Zoetermeer tot Harlingen) en zijn in hun eigen woonplaats of regio lid van een plaatselijk koor. Omdat zij zoveel passie hebben voor muziek, kiezen zij ook nog voor een uitdaging bij het NCM. Het koor repeteert éénmaal in de drie weken in het centraal gelegen Harderwijk. Het repertoire is afwisselend. Wij zingen zowel klassieke als religieuze werken, maar ook (delen uit) musicals en andere vormen van lichte muziek gaan wij niet uit de weg. Tijdens onze tweejaarlijkse buitenlandse concertreis schreef na een concert in Goslar (BRD) een recensent het volgende: ‘Een zeer bijzonder zangfeest beleefden de talrijke toehoorders dit weekend in de .. kerk’.

 Ook dit feest stond, net als straks in april, onder leiding van componist/arrangeur en inspirerende dirigent Jimco Zijlstra. Onze vaste begeleiders zijn  André van Vliet (orgel) en Jan Lenselink (vleugel), beiden ook bekend van optredens op radio en televisie. Hun aandeel is op zichzelf al een feest. Ook de bijdragen van de veelgevraagde sopraan Judith Sportel, de tenor Folkert Vreeken en oud- voorzitter Gerard Leurs,bas zijn uniek. Naast de muzikale ondersteuning door piano en orgel verlenen ruim twintig strijkers hun medewerking aan dit concert,het Erasmus Consort.

Aanvang: 20,00 uur. Toegangsprijs € 15,00.

Kaartverkoop:

Vanaf 1 maart bij alle Primera’s in Apeldoorn

 

 
 

Alle datums

  • 2019-04-13 20:00

Powered by iCagenda

NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Actueel Nieuws

Actueel Nieuws

  • 6 april Sam's kledingactie
  • Meld je aan voor het Muziekpodium zomerprogramma
  • Luister naar Kerkradio Apeldoorn
  • Open Hof eigen pagina op de website

Lees verder

Kunst onder de toren

Kunst onder de toren

  • Er zijn nieuwe exposities te zien van Louise Lammerts in de Grote Kerk en gebouw Irene.

Lees verder

Vacature organist

Vacature organist

  • Wij zijn op zoek naar een organist voor de Grote Kerk

Lees verder