Open Kerk Zomermaanden

Wordt het een ‘ja’ of wordt het een ‘nee’. Die vraag heeft vanaf begin maart de Commissie Open kerk behoorlijk bezig gehouden. En het werd een ‘ja’ met allerlei beperkingen, maar voor ons een uitdaging om er iets moois van proberen te maken.

Bert Loman MIB2478 DIG 7 armige kandelaarWe zullen het dit seizoen zonder muziekpodium moeten doen. Zingen, blaasinstrumenten bespelen, met een grote groep mensen zitten luisteren, helaas allemaal niet mogelijk. Een grote teleurstelling voor Herman Jansen en Cees Smith die een mooi muziekprogramma maakten. Zij gaan daarvoor in de plaats voor passende achtergrond muziek zorgen.

Wat blijft er over? Uiteraard de kerk, heerlijk om daar weer in te kunnen en rond te lopen. En verder een expositie waaraan 21 kunstenaars uit Apeldoorn meewerken. ‘Kunst in Vrijheid’ is het thema dat aansluit bij 75 jaar Bevrijding. De vrijheid waarin kunstenaars in Nederland hun werk kunnen doen is een groot goed. Eén van de exposanten is Bert Loman, geboren in Apeldoorn. Bert beeldt met zijn objecten allerlei bevrijdingsthema’s uit. Ferry Staverman komt met zijn kartonnage werk. Anke Land zal boven de balkons weefwerk ophangen en de overige exposanten hangen hun schilderijen aan de muren.

We moeten ons wel aan een aantal spelregels houden. U ziet bij binnenkomst aan de Loozijde van de kerk de RIVM vragen over hoesten en proesten, handen wassen etc. Aan u zal gevraagd worden of er gezondheidsklachten zijn. Wanneer dat allemaal goed is, bent u welkom om de aangegeven route te volgen. U ziet vanzelf hoe de looproute is en u verlaat via de consistorie de kerk. Mocht u gebruik willen maken van de invalideningang dan zal de suppoost u begeleiden. Voor het uitgebreide protocol terzake klik hier.

We zijn deze zomer open van 10.00-16.00 uur alléén op de zaterdagen van 4 juli t/m 12 september. Van harte hopen we dat u komt kijken. Van tevoren aanmelden is niet nodig. U bent meer dan welkom! namens de Open Kerk commissie

Martin van den Bos

Laatst aangepast op dinsdag, 14 juli 2020 12:12

BEKIJK ONZE VERHUURMOGELIJKHEDEN

Concerten

Concerten

Met 230 plaatsen op 1,5 m afstand van elkaar is de Grote Kerk in Apeldoorn één van de ruimste accommodaties in haar soort.

Lees verder

Verhuur zalen

Verhuur zalen

Een samenkomst in de Grote Kerk wordt door de allure van het gebouw meegenomen en gaat het alledaagse als vanzelf overstijgen

Lees verder

Trouwen

Trouwen

Denk het u eens in…..langs de majestueuze Loolaan hoort u de kerkklokken van de Grote kerk luiden: er wordt getrouwd!

Lees verder