zaterdag, 18 november 2017 09:31

Op zondagavond 17 december aanstaande om 19.00 uur vindt er een Top2000-kerkdienst plaats in de Grote Kerk in Apeldoorn. De toegang is gratis.

Deze dienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2. Naast mooie filmpjes zal de muziek live gebracht worden door de band Major Seventh.
Voorganger is Dominee Fred Omvlee. Zie hier zijn promotiefilmpje: https://youtu.be/DVDvgPE8H0s
Deze Top2000-kerkdienst staat in het teken van SERIOUS REQUEST. Op maandag 18 december begint SERIOUS REQUEST in Apeldoorn en wij willen aan de vooravond vast geld ophalen voor het Glazen Huis. Stem mee en doneer! Welk nummer zou jij willen horen tijdens onze Top2000-kerkdienst? Stem nu op jouw favoriete top3 via de website: www.top2000kerkdienst.nl/apeldoorn 
Meer info: Allart Bosch,  

Update van Allart Bosch, dd 19-12-2017:

Mede dankzij jullie inzet kijken we terug op een fantastische Top2000-kerkdienst afgelopen zondag. Van PR tot opbouwen, van koster tot deurdienst, van collectant tot bardienst, van catering tot meedenken met wifi, van vrijwilliger-werving tot spontane hulp bij het geld tellen etc, etc. We hebben het allemaal in huis en ieder van jullie heeft zijn/haar steentje bijgedragen. Waar we als Grote Kerk Groot in kunnen zijn!

Het resultaat mag er zijn: meer dan Euro 2300,- is er opgehaald voor Serious Request! Het exacte bedrag wordt nog vastgesteld aangezien er online nog gedoneerd wordt. Eind deze week zal ik samen met Fred Omlvee de ingevulde cheque afleveren bij het Glazen Huis. 

Update van Allart Bosch, dd 22-12-2017:

De cheque is overhandigd  door Allart Bosch en Fred Omvlee aan Serious Request!!

seriousrequestallartbosch

zaterdag, 28 oktober 2017 08:52

Voor de Actie Serious Request willen we als kerken in actie komen door het wereldrecord Bijbellezen te gaan verbeteren. Op zaterdag 16 december gaan we om 10.00 uur van start. De bedoeling is om onafgebroken 110 uur uit de Bijbel lezen. Zo hopen we op woensdagavond 20 december om 24.00 uur een mooi bedrag bij elkaar te hebben gebracht voor Serious Request. Het is de bedoeling dat iedereen die meedoet minimaal 10 minuten leest en dat er per minuut lezen 1 euro wordt betaald. Hiervoor kun je sponsors verzamelen.

Om het record te breken hebben we 660 mensen nodig die 10 minuten gaan lezen. Daarom hierbij nogmaals de oproep: doen jullie mee!!

We hopen dat er veel mensen enthousiast zijn om hieraan mee te doen!

Arjanne Aarts, Helga van Cooten en Petra Adriaansen

bijbellezenbijbellezen2bijbellezen3Update dd 22-12-2017:

Het Wereldrecord Bijbellezen is woensdagavond 20 december om 24.00 uur verbroken. 110 uur lang hebben heel veel mensen meegelezen. Het was heel bijzonder om dit zo met elkaar te doen. In de laatste 10 minuten werd er gelezen door Kees Posthumus en daarna liepen we in optocht al zingend, met brandende kaarsen en een prachtige cheque, naar het glazenhuis.

Ook de Christmas Carols Sing Along was een groot succes. Een heel enthousiast koor met 175 zangers en zangeressen gaf een mooi concert. En er was veel publiek komen luisteren.

Beide activiteiten samen hebben een prachtig bedrag opgebracht voor de actie van Serious Request: € 12.488, =.

Zie ook de weergave op Youtube!

 

donderdag, 05 oktober 2017 19:46

Van Gerard Jan Kok uit Groningen ontvingen wij een verhandeling van de geschiedenis van de Gereformeerde Kerken in Apeldoorn. Het verhaal leest als een spannende jongensroman. Het is deel van onze eigen geschiedenis, dus van harte aanbevolen!

Deel 1:
https://gereformeerdekerken.info/2017/09/19/de-gereformeerde-kerk-te-apeldoorn-1835-1900-en-daarna-deel-1/ 

Deel 2:
https://gereformeerdekerken.info/2017/09/21/de-gereformeerde-kerk-te-apeldoorn-1835-1900-en-daarna-deel-2/ 

BEKIJK ONZE VERHUURMOGELIJKHEDEN

Concerten

Concerten

Met 1200 zitplaatsen is de Grote Kerk in Apeldoorn één van de grootste accommodaties in haar soort in Nederland.

Lees verder

Verhuur zalen

Verhuur zalen

Een samenkomst in de Grote Kerk wordt door de allure van het gebouw meegenomen en gaat het alledaagse als vanzelf overstijgen

Lees verder

Trouwen

Trouwen

Denk het u eens in…..langs de majestueuze Loolaan hoort u de kerkklokken van de Grote kerk luiden: er wordt getrouwd!

Lees verder

NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Actueel Nieuws

Actueel Nieuws

  • Top 2000 Kerkdienst
  • Wereldrecord Bijbellezen voor Serious Request en:
  • Christmas Carol Sing Along

Lees verder

Kunst onder de toren

Kunst onder de toren

  • Tot 28 februari exposeert Aly Dekker-Stolte in de Grote Kerk en Sjaan Dijkman en Bert Hunink in gebouw Irene.

Lees verder

Jaarwisseling

Jaarwisseling

  • De poort van het jaar

Lees verder