zaterdag, 23 maart 2019 10:37

logo kledingactieOp zaterdag 6 April a.s. vindt in Apeldoorn de kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt dan uw goede, nog draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken van 9.00 uur tot 11.00 uur afgeven bij de volgende adressen:

Grote Kerk pakeerplaats Koninginnelaan zijde
De Hofstad Hofveld 52
Julianakerk zijde Bloemheuvellaan 1

Sam’s Kledingactie heeft voor het komend voorjaar, in samenwerking met hulporganisatie Mensen in Nood van Cordaid, een nieuw goed doel uitgekozen De opbrengsten van de ingezamelde kleding gaat voor de eerste helft van 2019 naar een project in Sulawesi.
Sulawesi is op 28 september 2018 getroffen door een aardbeving en een tsunami, met aardverschuivingen tot gevolg. De verschillende aardverschuivingen hebben 2.087 mensen gedood. En meer dan 211.000 mensen zijn ontheemd geraakt. Veel mensen leven onder een zeil in ontheemden kampen in de buurt van hun oorspronkelijke dorp. Ze beschikken nauwelijks over voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Onder deze zware omstandigheden zal wederopbouw een lange tijd in beslag nemen.
Het lokale partners consortium heeft 10 dorpen geselecteerd in wat moeilijker bereikbare gebieden die zij de komende maanden willen steunen bij de wederopbouw. Ze gaan samen met de gemeenschappen inventariseren wat de prioriteiten zijn en hoe gemeenschappen zelf hun  wederopbouw in de hand kunnen nemen met steun van Cordaid en partners. Daarbij zal er tegelijkertijd met gemeenschappen werken aan het beter voorbereid zijn en beter kunnen reageren op toekomstige rampen, een werkwijze waar Cordaid veel ervaring in op heeft gedaan onder andere in de Filipijnen en Nepal.

Voor meer informatie over deze actie en algemene informatie over Sam's Kledingactie kunt u terecht bij de plaatselijke vrijwilliger:
Herman Koldenhof
Edisonlaan 143
7316JL Apeldoorn
055-5213767 / 06-57553519
 

zaterdag, 16 februari 2019 12:11

Deze zomer zal de Grote Kerk weer wekelijks op zaterdag en zondag opengesteld worden voor bezoekers. Om de kerk op te luisteren, organiseren we op die dagen van 14:00-16:00 uur het Muziekpodium. Muzikanten en ensembles kunnen zich hiervoor aanmelden. De inschrijving loopt tot 1 mei 2019.

Klik hier voor meer informatie.

zaterdag, 02 februari 2019 12:39

Vanaf dit jaar is de Open Hofkerk gesloten. Samen met de Grote Kerk gaan we nu verder. Het thema van de laatste dienst in de Open Hof was: Dankbaar omzien, vreugdevol verder. Wij gaan er van uit dat onze broeders en zusters uit Kerschoten ook in de toekomst uit volle borst mee kunnen zingen met psalm 87:

Op Sion’s berg sticht God zijn heilige stede
Zij heeft zijn hart, Hij houdt er Open Hof

Omdat er nog veel is dat de leden van de Open Hofkerk bindt als gemeenschap van gelovigen krijgen zij een aparte pagina op deze website. Op deze pagina zullen berichten en zaken aan de orde komen die hen binden en het mogelijk maken vreugdevol en samen met ons verder te gaan.

De pagina is in het linkermenu te vinden onder: Grote Kerk Gemeente

BEKIJK ONZE VERHUURMOGELIJKHEDEN

Concerten

Concerten

Met 1200 zitplaatsen is de Grote Kerk in Apeldoorn één van de grootste accommodaties in haar soort in Nederland.

Lees verder

Verhuur zalen

Verhuur zalen

Een samenkomst in de Grote Kerk wordt door de allure van het gebouw meegenomen en gaat het alledaagse als vanzelf overstijgen

Lees verder

Trouwen

Trouwen

Denk het u eens in…..langs de majestueuze Loolaan hoort u de kerkklokken van de Grote kerk luiden: er wordt getrouwd!

Lees verder

NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Actueel Nieuws

Actueel Nieuws

  • 6 april Sam's kledingactie
  • Meld je aan voor het Muziekpodium zomerprogramma
  • Luister naar Kerkradio Apeldoorn
  • Open Hof eigen pagina op de website

Lees verder

Kunst onder de toren

Kunst onder de toren

  • Er zijn nieuwe exposities te zien van Louise Lammerts in de Grote Kerk en gebouw Irene.

Lees verder

Vacature organist

Vacature organist

  • Wij zijn op zoek naar een organist voor de Grote Kerk

Lees verder