Kinderlied van de week

Zondag 10 mei zullen we lied 541 zingen in de viering. Veertig jaren lopen door het hete zand. Als je het vast oefent, kun je het lekker meezingen!

 

Vorige week hoor je een liedje dat je eigenlijk altijd wel kunt zingen. Als je buiten bent, in het gras, of op de schommel. Of als het geen mooi weer is, gewoon binnen. “Zittend in het gras” lied 988. Het is een canon. Luister er eerst maar eens naar en zing een paar keer mee. Als het goed lukt, kun je het met elkaar zingen. Je hebt vast gehoord, dat de stemmen door elkaar klinken. Eentje begint met “zittend in het gras, leunend tegen bomen”. De ander begint met “zittend in het gras” als de eerste die zin heeft uit gezongen. Dan klinkt het door elkaar! Heel leuk! Als je goed luistert naar de opname hoor je ook nog “alleluja”. Dat kun je ook uitproberen. Maar ook in je eentje kun je het lekker zingen, heel vaak achter elkaar. Veel plezier!

Eer vorige week: je een liedje dat je fijn kunt zingen als je gaat slapen. Als je het een paar keer gehoord hebt, kun je het vast meezingen. De woorden staan in het liedboek bij lied 269.  

Na een paar keer zingen ken je het vast al uit je hoofd. Dan kun je het fijn zingen als je in bed ligt. Welterusten!

 

 

Nog wakker? Luister dan een liedje over een schaap en een herder. Als je het een paar keer gehoord hebt, kun je het vast meezingen. De woorden staan in het liedboek bij lied 23d.

 
 

Heb je er plezier in? Je kunt ook het lied van de week ervoor nog zingen, dat over Mozes ging:

De woorden van dit lied staan in het liedboek bij lied 167.

Veel plezier!

Laatst aangepast op donderdag, 07 mei 2020 06:37