NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Laatste Cantateviering in de Grote Kerk

In 2008 startte het project ‘Bachcantates in de Grote Kerk van Apeldoorn’. In de jaren die volgden bood de kerk op zondagavond geregeld een
monumentaal podium aan de fraaie muziek en de teksten van Bach, vaak in Bach Wholegebed in een liturgisch kader. De cantates werden uitgevoerd door het Gelders Bach Collegium, onder leiding van Wolfgang Lange. Na 15 jaar komt thans een einde aan deze mooie traditie.

Op zondagochtend 30 april staat in de Grote Kerk voor de laatste keer een cantateviering op het programma.

De cantate die wordt uitgevoerd is BWV 12, ‘Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen”, geschreven voor Jubilate.

Ook deze laatste cantate in de Grote Kerk wordt uitgevoerd door het Gelders Bach Collegium, dit maal begeleid door het Noordelijk Bach Consort uit Groningen. Solisten zijn Hellen Roelofs, alt, Dierick Aartsen, tenor en Hans Scholing, bas.

De kerkelijke viering begint zondag 30 april om 10.00 uur, de cantate is het slotstuk van de viering, einde rond 11.15 uur. Na de cantateviering is er gratis koffie en thee voor iedereen en is er gelegenheid om na te praten. De toegang tot deze cantateviering in de Grote Kerk is gratis, er is een collecte na afloop.

De dienst wordt geleid door 2 predikanten: Hester Smits en Bert Schüssler. Wij nemen aan dat u uw waardering voor deze liturgische verwennerij laat blijken bij de collecte.

 

 

Laatst aangepast op vrijdag, 28 april 2023 19:23