NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Kerkdienst 10.00 uur  Goede Herderkerk

Kerkdienst 10.00 uur Goede Herderkerk

  • Live op Youtube te volgen
  •  
  • Kijk een dienst terug

Kijk hier

Kunst onder de Toren

Kunst onder de Toren

 
  • In de Grote Kerk: Ardie den Boer
  • In gebouw Irene: Monique Haverkort en Margreet Omvlee
  •  

Kijk hier

Hulptransport Oekraïne

Beste kerkgenoten,

Na 9 maanden van oorlogsgeweld zijn wij, en velen met ons, nog altijd verbijsterd en gefrustreerd bij het zien van de beelden van de oorlog in Oekraïne. Het is hartverscheurend om -vanuit onze veilige omgeving- getuige te zijn van het leed dat onschuldige burgers wordt aangedaan.

oekrainevredeZoals jullie waarschijnlijk bekend zijn er vanuit Apeldoorn inmiddels verschillende hulptransporten georganiseerd, waarbij persoonlijke contacten van met name Rotary Club Apeldoorn zijn aangewend om ervoor te zorgen dat de gewenste goederen direct op die plaatsen afgeleverd konden worden waar ze het meest nodig waren.

Maar nu, met de winter op komst, bereiken ons opnieuw hulpvragen van onze vrienden uit Lutsk, een middelgrote stad in het Noord-Westen van Oekraïne. Lutsk ligt zelf buiten het oorlogsgebied, maar heeft wel degelijk te kampen met lege winkels, gebrekkige energievoorzieningen, dagelijks luchtalarm, en er zijn diverse vluchtelingenkampen in de regio waar vele duizenden vluchtelingen worden opgevangen.

Getriggerd door de zichtbare ellende, de opkomende vorstperiode en de concrete hulpvragen hebben we besloten opnieuw een hulptransport op touw te gaan zetten.

Dit keer in samenwerking met de Protestantse Kerk in Zutphen

Op dinsdag 6 december gaan we (Truus en Arjen Sietsma, samen met twee bevriende chauffeurs uit Zutphen) met twee grote bedrijfsbussen op weg naar Chelm-Brzezno, Polen, waar de goederen op woensdag 7 december persoonlijk zullen worden overgedragen aan onze vrienden Roman, Yaroslav, Svitlana en hun team uit Lutsk.

We weten zeker dat alle spullen goed terecht gaan komen, de doelen zijn vooral locale ziekenhuizen, vluchtelingenkampen, kinderopvanglocaties en een burgerwacht kampement.

Wat gaan we meenemen? Er is vooral behoefte aan:

*medicijnen: ibuprofen, paracetemol, jodiumpillen, verbandmiddelen

*warme jassen, sjaals, handschoenen en mutsen

*slaapzakken en dekens

*luiers, incontinentiemateriaal, maandverband

*rolstoelen, rollators, loopkrukken

*houdbaar voedsel, met name ook babyvoeding

*kleine aggregaten (voor verwarming en verlichting, o.a. in vluchtelingententen)

Deze spullen mogen jullie aanleveren -heel graag zelfs- nieuw of gebruikt (maar dan wel schoon en netjes), maar géén andere artikelen). De inlevermomenten zijn vrijdag 2 december van 7.00 uur tot 13.00 uur en zaterdag 3 december van 8.00 uur tot 13.00 uur.

Inleveradres: Het Pleinhuis, op parkeerterrein bij de Grote Kerk, Loolaan 16, 7315 AB.

Maar steunen kan ook door middel van een financiële bijdrage. Voor €45,= kunt u bijvoorbeeld een rolstoel of een rollator sponsoren, u kunt een slaapzak sponsoren voor €15 of u kunt een bedrag overmaken waarmee wij een aggregaat kunnen kopen.

Het rekeningnummer is: NL43RABO0330398741 t..n.v. Memento Vivere.

Alle vormen van hulp, in welke vorm dan ook, worden enorm op prijs gesteld.

SLAVA UKRAINI !!

Truus en Arjen Sietsma

06-22245503

Vanuit de diaconie

Van 6 tot 9 december gaan Arjen en ik weer met een hulptransport naar Brzezno/Chelm vlakbij de Oekraïense grens. Om de mensen in Oekraïne een hart onder de riem te steken vragen wij aan u om een kerstkaart met een vredeswens, in het Engels of Oekraïens te schrijven en die aan ons mee te geven. Wij zullen de kaarten bij de verschillende pakketten indoen, zodat er op meerdere plaatsen een vredeswens vanuit de Grote Kerk terecht komt. U kunt uw kerstkaart de komende weken inleveren op de avondmaaltafel in de tuin van onze kerk.

De volgende Oekraïense tekst zou u kunnen gebruiken:

Blahoslovennoho i myrmoho Ridzva, wat gezegende en vredige kerstdagen betekent.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 december kunt u weer goederen voor Oekraïne inleveren.

De vredeswens kan dan ook nog ingeleverd worden.

Met een hartelijke groet,

Truus Sietsma

Laatst aangepast op donderdag, 24 november 2022 07:29