Dominee-ridder met emeritaat

Het gehele weekeinde van 18 en 19 september stond in het teken van het afscheid als wijkpredikant en het emeritaat van Bert Schüssler. Een weekeinde met vele hoogtepunten. Allereerst de feestelijke concertavond op zaterdag met medewerking van de drie superorganisten uit tien jaar, Jan van Gijn, Wout van Andel en Toon Hagen èn het legendarische Sweelinck Koperkwintet.

bertenrommyOp zondagochtend een feestelijke en muzikaal gedecoreerde kerkdienst en ’s avonds een niet minder indrukwekkende Bach-cantate.

Natuurlijk werden er mooie woorden van dank uitgesproken, maar de ochtenddienst werd extra feestelijk toen burgemeester Ton Heerts kwam vertellen dat het de Koning had behaagd Bert te decoreren als Ridder (!) in de Orde van Oranje-Nassau. De toespraak van de burgemeester was buitengewoon lang, niet omdat hij zo breedsprakig is, maar omdat hij veel tijd nodig had om alle wapenfeiten en verdiensten van Bert te memoreren.

De Grote Kerk is trots Bert en Rommy 10 jaar lang in ons midden te mogen hebben gehad! Van harte gefeliciteerd met de verdiende onderscheiding!