Grote kerk

Wij zijn trots op onze kerk. Naast de wekelijke diensten op zondag om 10.00 uur zijn de Grote Kerk en de bijgebouwen voor vele doeleinden geschikt. Bekijk de mogelijkheden op deze website.

Wijkgemeente

De gemeente rond de Grote Kerk wil een pluriforme gemeenschap zijn, die staande in de wereld vanuit het evangelie van de opgestane Heer ruimte wil bieden aan de grote diversiteit van religieuze en levensbeschouwelijke opvattingen, die de samenleving rijk is.

Kunst en Concerten

De Grote Kerk, een bezoek waard. Bezichtiging is mogelijk in de zomer. En altijd wisselende kunst exposities. De akoestiek komt tot zijn recht tijdens concerten. 

 

NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Kerkdienst 10.00 uur   Grote Kerk

Kerkdienst 10.00 uur Grote Kerk

  • Live op Youtube te volgen
  •  
  • Kijk een dienst terug

Kijk hier

Kunst onder de Toren

Kunst onder de Toren

 
  • In de Grote Kerk: Ardie den Boer
  • In gebouw Irene: Theo van Dulmen
  •  

Kijk hier

openkerk2021Een kerk is een ruimte voor iedereen die ons erfgoed wil ontdekken. De Grote Kerk heeft een rijke historie en is in de maanden juli en augustus van 14.00 tot 16.00 uur open voor belangstellenden.

In die tijd bespelen bekende Apeldoornse organisten het orgel. Gastdames en heren zijn aanwezig voor een gesprek, uitleg over de mooie gebrandschilderde ramen, het orgel, of om vragen te beantwoorden. Er zijn folders met informatie over de historie van het gebouw en het orgel.

Te koop zijn o.a. kaarten met mooie foto’s van het gebouw, en verjaardagskalenders met de foto’s.

Wij laten u graag meegenieten van onze mooie kerk, wat tevens een rijksmonument is. U bent van harte in onze kerk uitgenodigd.

Namens de Open Kerk Commissie

Wil Looye

BEKIJK ONZE VERHUURMOGELIJKHEDEN

Concerten

Concerten

Met 1200 plaatsen is de Grote Kerk in Apeldoorn één van de ruimste accommodaties in haar soort.

Lees verder

Verhuur zalen

Verhuur zalen

Een samenkomst in de Grote Kerk wordt door de allure van het gebouw meegenomen en gaat het alledaagse als vanzelf overstijgen

Lees verder

Trouwen

Trouwen

Denk het u eens in…..langs de majestueuze Loolaan hoort u de kerkklokken van de Grote kerk luiden: er wordt getrouwd!

Lees verder