Van 1 juli t/m 17 september 2017 exposeert in de Grote Kerk:

JIP WIJNGAARDEN uit Frankrijk.

De expositie is te zien elke ZATERDAG VAN 11.00 tot 16.00 uur en elke ZONDAG van 11.30 - 16.00 uur, ( m.u.v. zaterdag 16 sept.)

 

Van 28 juni t/m 30 augustus exposeert in gebouw Irene:

JOY ACHTER DE MOLEN-WINTER uit Elburg

Deze expositie is te zien elke zondag, na de viering van 11.15 tot 12.00 uur.

Toegang vrij.

 

JIP WIJNGAARDEN

jip1jip2jip3Jip Wijngaarden (1964) is geboren in Amsterdam en opgegroeid op de Veluwe. In de 80-er jaren studeert ze grafisch ontwerpen en decoreren in Utrecht met als doel naar de Kunstacademie te gaan.

In 1982 wordt Jip uitgekozen om, samen met Jeroen Krabbé, de rol van Anne Frank in het theaterstuk en de tv- film te spelen. Daarna werkt ze, bijna 10 jaar, als succesvolle actrice.

Jip verhuist naar Amsterdam en begint te schilderen.Ze creëert decors en kostuums voor theater en gaat modeltekenen aan de academie. Schilderijen van Willem de Kooning, Paul Klee, Anselm Kiefer en Jozef Israëls raken haar diep! In 1990 trouwt Jip met de Franse geluidsman Philippe Combes en verhuist naar Parijs.Beiden komen tot geloof in de God van de Bijbel.Na verhuizing naar de Jura gaat Jip Hebreeuws studeren in Genève en begint steeds meer te schilderen. Ze schildert zoals ze bidt, intiem en kwetsbaar. Geleidelijk aan vindt ze haar stijl, die het best omschreven kan worden als figuratief expressionisme.De doeken, intens gekleurd door olieverf, gevuld met Hebreeuwse letters en allerlei symbolen, verwijzen naar een bepaald wereldbeeld. Haar werk ademt een niet mis te verstane Joodse sfeer en is getekend door haar interesse in de individuele menselijke emotie met meditatieve kanten.De eerste expositie van Jip over de Sjoa vond plaats in de voormalige synagoge in Kampen om gevolgd te worden door vele andere.

INFO: www.jipwijngaarden.com  

 

JOY ACHTER DE MOLEN- WINTER

joy1joy2joy3Joy Winter volgde haar opleiding aan de Vrije Academie in Nunspeet.Ze werkt abstract,waarbij meerdere technieken worden aangewend.Schilderen doet ze geheel intuïtief op houten paneel of op doek. Kleur na kleur en transparante papierstroken worden opgebracht.Een speels avontuur door te schuren, glad te maken of juist weer dof.De schilderijen krijgen daardoor een gelaagdheid waardoor beelden ontstaan die de fantasie prikkelen.

Thema's , die toonaangevend zijn in het werk van Joy zijn : kwetsbaarheid,verstilling en aanwezigheid.Haar inspiratie haalt ze uit muziek, mediteren en reizen naar bijv. Lapland.

INFO: www.joywinter.nl  email:  

tel.: 06 53888138

 

Namens de kunstcommissie : Gea Logtenberg

BEKIJK ONZE VERHUURMOGELIJKHEDEN

Concerten

Concerten

Met 1200 zitplaatsen is de Grote Kerk in Apeldoorn één van de grootste accommodaties in haar soort in Nederland.

Lees verder

Verhuur zalen

Verhuur zalen

Een samenkomst in de Grote Kerk wordt door de allure van het gebouw meegenomen en gaat het alledaagse als vanzelf overstijgen

Lees verder

Trouwen

Trouwen

Denk het u eens in…..langs de majestueuze Loolaan hoort u de kerkklokken van de Grote kerk luiden: er wordt getrouwd!

Lees verder

NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Actueel Nieuws

Actueel Nieuws

  • 1 juli, start expositie Jip Wijngaarden.
  • 26 juni, Maquette Grote Kerk te bezichtigen.
  • Op 4 juni, tijdens de dienst met Pinksteren is er weer gedoopt.

Lees verder

Kunst onder de toren

Kunst onder de toren

In de Grote Kerk en gebouw Irene exposeren: JIP WIJNGAARDEN en JOY ACHTER DE MOLEN-WINTER.

Lees verder

Grote Kerk 125 jaar

Grote Kerk 125 jaar

De KAARTVERKOOP voor BERGET LEWIS in september is gestart

Lees verder