Carmina Burana

Categorie
Concerten
Datum
2017-11-11 20:00

TEC1704 CarminaBurana Eventim Homepage 168x214pxCarmina Burana – Carl Orf’s

Carl Orff is vooral bekend om zijn befaamde Carmina Burana, een uniek werk uit de muziekhistorie. Het prachtige ‘O Fortuna’ is door de jaren heen gebruikt in vele films, commercials en als basis voor moderne hits. In de 13e eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten, als een reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk, het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte deze Latijnse en Duitse teksten als basis en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het krachtige en opzwepende muziekstuk met voortstuwende ritmes is, dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting, een overweldigend geluid. Carmina Burana spreekt door de mystieke en muzikale aantrekkingskracht, eeuwen later, nog steeds vele muziekliefhebbers van alle nationaliteiten en leeftijden aan.

Het majestueuze meesterwerk wordt uitgevoerd door The New Romanian Symphony Choir & The International Symphony Orchestra met solisten, o.l.v. dirigent Raymond Janssen. Het gezelschap van 135 personen bestaat uit het orkest van de zeer begaafde en gepassioneerde musici van INSO uit Lviv en het koor van de Staatsphilharmonie Banatul uit Timisoara, dat bekend staat om hun ongeëvenaarde, prachtige zuivere klanken. Het orkest is uitsluitend samengesteld uit jonge begaafde en gepassioneerde musici. Ook in Nederland heeft dit gezelschap reeds een grote reputatie opgebouwd. Staande ovaties bij de Avé Maria Kerstconcerten en uitvoeringen van Carmina Burana in de afgelopen jaren, bevestigen dit. Het gezelschap van 135 personen bestaat uit musici van de Staatsphilharmonie Banatul Timisoara aangevuld met internationaal befaamde solisten.

Carmina Burana is een scenische cantate voor sopraan, tenor, bariton, groot koor en orkest, speciaal geschreven voor een uitgebreide sectie bijzondere slagwerkinstrumenten. Zowel de teksten als de uitzonderlijke orkestratie van de Carmina Burana zijn uiterst interessant en rijk aan humor. De proloog, het magistrale koorwerk Fortuna Imperatrix Mundi, is tevens het slotkoor, waardoor de cirkel rond is

tec carminaburana 081115 004Uitvoerenden 

The New Romanian Symphony Choir & The International Symphony Orchestra
Dirigent: Raymond Janssen
Solisten: Mariana Bulicanu – sopraan
Valentin Roceveanu – tenor
Iordache basilic – bariton

Programma

Ouverture “Nabucco” Giuseppe Verdi
Bacchanale Camille Saint-Saëns
The Bridge Diximus Andreï Voica
Spanish Dance Myroslav Skoryk
Ouverture “Taras Bulba” Mykola Lysenko

Pauze

Carl Orf’s – Carmina Burana

Ticketprijs € 69,--

Actie prijs € 49,-- via: Plusticket

 
 

Alle datums

  • 2017-11-11 20:00

NIEUWS UIT DE GROTE KERK

Actueel Nieuws

Actueel Nieuws

  • 7 oktober kledinginzamelactie van Sam’s Kledingactie.
  • Spannende Kerkgeschiedenis
  • 12 oktober organiseert het Pastoraal Team Ouderen weer een bustocht.

Lees verder

Kunst onder de toren

Kunst onder de toren

  • Van 18 oktober tot 6 december 2017 exposeert BERT DE RUITER in gebouw Irene.

Lees verder

Grote Kerk 125 jaar

Grote Kerk 125 jaar

  • 15, 16 en 17 september hebben we het 125 jarig bestaan van de Grote Kerk gevierd.
  • De vervanging van de kroonluchters was een flinke klus, zie de foto's.

Lees verder